Medewerkers van het asiel
De verzorging van de dieren gebeurt door twee beroepskrachten, een aantal cliënten van dagcentrum De Harmonika en veel vrijwilligers.
Het beleid wordt vormgegeven door het bestuur van de Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Het bestuur bestaat ook uit vrijwilligers, met veel ervaring op bestuurlijk gebied.

Medewerkers

Wilma de Joode beheerder
Mijn naam is Wilma de Joode. Sinds dec 2008 ben ik werkzaam bij Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard  als beheerder. Al vanaf toen ik heel klein was ben ik dol op dieren. Opgegroeid met honden, katten, geiten en kippen. Mijn leven in de dierenwereld begon pas echt in 2002. Toen heb ik Stichting Dierenopvang Bosnie (SDB) opgezet. Een stichting die zich inzet voor zwerfdieren in Bosnië. Ik heb castratie en educatieprojecten opgezet in Bosnië zelf. Ik ben 7 jaar voorzitter  geweest van de stichting. Door mijn ervaringen met SDB ben ik aangenomen bij Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard. Aangezien mijn werk niet meer was te combineren met de stichting ben ik daarmee gestopt.Iedere dag is een uitdaging. Iedere dag leer ik weer bij. Het omgaan met dieren en de mensen is niet altijd makkelijk. Het is een bijzonder wereld en ik heb een bijzondere baan waar ik heel blij mee ben.  In de tussentijd heb ik een aantal cursussen en opleidingen gedaan betreft o.a hondengedrag.

Zelf heb ik 6 honden en 3 katten. Regelmatig vang ik een kat of hond op voor het asiel als dat nodig is. Zonder dieren kan ik mij geen leven voorstellen. Ik hoop dan ook nog heel lang mijn werk te kunnen blijven doen op het asiel.Monique Veldstra leidingevend dierverzorger

Ik ben Monique Veldstra. In 2000 ben ik vrijwilligster geworden op het asiel. Ik heb toen een kat geadopteerd en ben nooit meer weggegaan. Sinds febr 2013 ben ik leidinggevend dierverzorger bij Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard. Zelf heb ik 6 katten. Vaak neem ik de oude of zieke katten mee die in het asiel binnen komen om nog een aantal goede maanden of jaren te bieden bij mij thuis. In de zomer ben ik meestal druk met het vangen van schuwe katten. Deze worden dan gecastreerd en weer terug gezet. De makke katten en kittens gaan dan naar het asiel en daar zoeken wij een nieuw baasje voor. Mijn leven bestaat uit het zorgen voor dieren en ik hoop dit werk dan ook nog heel lang te kunnen en mogen doen.


Alle dagen van de week en alle dagen van het jaar worden de katten- en hondenverblijven schoongemaakt en krijgen de katten aandacht en worden de honden uitgelaten.

De cliënten van De Harmonika hebben een verstandelijk handicap en zij werken in het kader van de dagbesteding op het asiel. Tevens zijn er scholieren die bij ons stage lopen en soms mensen die een taakstraf op het asiel uitvoeren. Al met al een heel bont gezelschap, met hart voor de dieren!!

Behalve vrijwilligers voor het verzorgen van de dieren zijn er ook vrijwilligers die klusjes doen en de tuin bijhouden.
Je hoeft geen zeeën van tijd te hebben om vrijwilligerswerk op het asiel te kunnen doen. Een dagdeel per week of per 2 weken is al voldoende.

 

Vrijwilliger worden op het asiel
Wij zijn altijd op zoek naar betrouwbare, gedreven, serieuze vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan het asiel niet bestaan.
Heeft u een ochtend vrij of wilt u een middag nuttig bezig zijn dan kan dat natuurlijk altijd op ons asiel. Met 1 dagdeel, 08:30-12:30 uur of van 13:30-17:00 uur, per week kunt u al een verschil maken voor onze dieren.
 
Bent u minimaal 16, voldoet u aan de functie-eisen en heeft u interesse om als vrijwilliger bij ons asiel aan het werk te gaan dan horen wij graag van u. 

 Functie-eisen

  • Grote affiniteit met Dierenwelzijn
  • Goed met honden en katten kunnen omgaan
  • Scherp waarnemingsvermogen
  • Basiskennis van gedrag, voeding, hygiëne en medische aspecten van honden en katten.
  • Goede contactuele & sociale vaardighede.
  • Zelfstandig kunnen werken

Als u start als vrijwilliger, dan loopt u eerst met een ervaren vrijwilliger mee om het werk te leren, om op den duur geheel zelfstandig te gaan werken.

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard