Gastgezinnen voor kittens en honden gezocht 

In het asiel komen bepaalde maanden van het jaar veel kittens binnen. Soms zijn het moederloze kittens. Sommigen zijn bang en sommige zijn zwak door de jonge leeftijd. De kans op een gezond leven en een goede start is veel groter als ze kunnen worden opgevangen door gastgezinnen, aangezien daar intensiever voor deze dieren gezorgd kan worden. Door betere socialisatie in een gastgezin is  ook de kans groter dat een dier geadopteerd wordt.  
 
 
Het asiel is op zoek naar gastgezinnen die deze kittens op willen vangen. Bent u minstens halve dagen thuis, heeft u een aparte kamer waar de kittens (met of zonder moeder) kunnen verblijven, een rijbewijs en auto, om met de kittens naar de dierenarts of naar het asiel te gaan als het nodig is, en bent u serieus geïnteresseerd neemt u dan vooral contact met ons op.
 
Het gastgezin krijgt voeding, kattenbakken, grit en alles wat nodig is voor de verzorging, van het asiel.  Ook de medische kosten worden natuurlijk door het asiel betaald. Een dier in een gastgezin staat onder controle bij de dierenarts van het asiel.  
 
Tevens zijn wij op zoek naar gastgezinnen die af en toe een hond op willen vangen die speciale aandacht nodig heeft of extra verzorging. Dan gaat het om een pup of een oudere hond. Maar soms ook voor een bange of verwaarloosde hond.
Voor het opvangen van een hond wordt verwacht dat u minstens halve dagen thuis bent en ervaring heeft met het opvoeden van honden. Ook is het van belang dat u een rijbewijs en auto heeft zodat u, als dat nodig is, met de hond naar het asiel kunt komen of naar de dierenarts kunt gaan.

Ook voor het voer, mand, medische kosten van de hond zorgt het asiel, en staat de hond onder controle bij de dierenarts van het asiel.
 
 (foto Maartje Hinse)
 
Vaak zien mensen er tegenop om tijdelijk voor een dier te zorgen en dan weer afscheid te moeten nemen. De eerste dagen na plaatsing is ook altijd spannend. Dat gevoel veranderd in blijdschap als de foto’s binnen komen of de mails dat het goed gaat en dat iedereen blij is met de nieuwe aanwinst in huis. Dankzij u als gastgezin kunnen meer dieren gered worden !!
 
Het asiel staat ten alle tijden klaar om u als gastgezin te ondersteunen en te adviseren.

Buitenplaatsen gezocht voor katten
Dierenasiel de Bommelerwaard zoekt buitenplaatsen voor verwilderde of angstige katten. Er worden per jaar vele katten en kittens naar het asiel gebracht. Veel van deze katten en kittens zijn mensen gewend en kunnen weer herplaatst worden. Maar er is ook een groep katten die niet gewend zijn aan het huiselijke. Deze katten en of kittens zijn op straat geboren of heel jong op straat gezet. Deze katten en kittens zijn heel moeilijk te herplaatsen in een gewone gezinssituatie. Ze zijn vaak kunstenaars in het vangen van bijv muizen en zouden het heel goed doen als boerderij of manege kat. Daarom zijn wij op zoek, voor deze kleine groep verwilderde en angstige katten, naar mensen die een boerderij of manege hebben die daar wel een kat willen hebben lopen.

Wie helpt ons mee om ook deze dieren een nieuw leven te geven ? Deze katten kunnen er tenslotte helemaal niets aan doen dat ze op straat zijn geboren. Als u een geschikte (buiten)plaats heeft brengen wij de kat gratis bij u en natuurlijk zijn al onze katten geneutraliseerd !! 

Denkt u een perfecte buitenlocatie te hebben neemt u dan vooral contact met ons op.

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard