02-01-2019 donatie

DANK JE WEL RINI VOOR DEZE GEWELDIGE DONATIE!! 

Ook dit jaar weer een donatie vanuit mijn schoonheidssalon voor dierenasiel Bommelerwaard. In 2007 hebben wij het 10 jaar oude Malthezer Leeuwtje Maxi geadopteerd. Maxi is 15 jaar geworden en was voor ons een geweldige hond. Na onze adoptie hebben we besloten iets terug te doen voor alle dierenasielhonden in Bruchem. Zolang het gaat verkoop ik de door mijn cliënten ingebrachte boeken voor €2,50. Dit resultaat, inclusief de giften, gaan in de pot voor het dierenasiel. Dat heeft dit jaar € 320,- opgeleverd.

Rini Goosmann
www.schoonheidssalonlienden.nl

 

28-11-2018 Bestuursleden gezocht voor ons asiel.

 

Financiële steun. 

Als asiel proberen we zoveel mogelijk dieren en mensen te helpen. De mensen die ons volgen weten dat we op allerlei manieren inspringen daar waar dat kan. We helpen mensen die het financieel moeilijk hebben met de zorg voor hun hond of kat aan voer en soms met de medische kosten door ze met hun hond of kat naar onze dierenarts te laten gaan op onze kosten. Wij nemen dieren voor afstand aan ook al kan men de afstandskosten niet betalen. Mensen die de afstandskosten niet kunnen betalen komen steeds vaker voor want er komen steeds meer mensen met financiële problemen. Vaak zijn deze dieren die dan voor afstand komen ook niet gevaccineerd, gechipt of gecastreerd.

Tot nu toe hebben we in dit jaar tientallen katten en verschillende honden opgenomen waar men geen afstandskosten voor kon betalen.

Toen we kort geleden de vraag kregen of we 7 voormalig broodfokhondjes op wilde vangen, hebben we dat natuurlijk gedaan. Een aantal jaren geleden hebben we al eens een groep van 30 voormalig broodfokhondjes opgevangen en die waren er vreselijk aan toe. Ook deze 7 hondjes waren weer in een slechte conditie. Gebitjes die er vreselijk aan toe waren, vachten vol met klitten en vervilte plekken. Één van de honden had aan beide ogen een cherry eye, wat maakte dat zijn ene oog al wat beschadigd was, waar hij aan geopereerd moest worden. Daarnaast moesten alle hondjes gecastreerd/gesteriliseerd worden. Veel van de teefjes die uit de broodfok komen hebben cysten op hun eierstokken of een baarmoeder die verwijderd moet worden. Al met al kunt u zich voorstellen dat dit ons veel geld kost. We hebben onze dierenartsrekening nog niet binnen gekregen maar we weten dat het een groot bedrag zal zijn.

Om deze reden willen wij bij hoge uitzondering vragen om uw financiële steun: Wilt u, wil jij, ons helpen om onze dierenarts rekening te betalen? Ons asiel kan uw/je belangeloze bijdrage goed gebruiken!

Giften zijn meer dan welkom op rekeningnummer NL31RABO0374342091 van de Rabobank t.n.v. Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard

 

Wij zoeken gastgezinnen om hondjes op te vangen.  okt 2018

We hebben regelmatig hondjes/honden zitten waar we opvang voor zoeken. Als een hondje ouder is, of pup of wat angstig (zoals bijv een broodfokhondje) dan is het leven in een kennel zwaar. Om bepaalde hondjes een goede eerste opvang te geven is het fijn als dat bij een gastgezin thuis is. Die kunnen het hondje dan de juiste begeleiding geven en alvast wat dingen leren waar nodig of de rust geven die het dier nodig heeft. Des te meer het hondje kan (des te meer wij kunnen vertellen over het hondje wat wij ter adoptie aan bieden) des te makkelijker kunnen wij er de juiste baas voor vinden.

Bent u niet hele dagen van huis, heeft u ervaring met honden en wilt u wat goeds doen voor zo'n hondje neemt u dan aub contact met ons op. Als u een sociale andere hond heeft is dat fijn als u geen andere hond heeft is dat ook prima. Het liefst bellen naar ons zodat we elkaars vragen direct kunnen beantwoorden. Het liefs in een omtrek van max 30 km van ons asiel.

U krijgt alles wat u nodig heeft van ons asiel. Het enige wat u hoeft te doen is het hondje verzorgen en de tijd en liefde geven tot wij een baas hebben gevonden.


Wilde katten en uitzetten daarvan

De Provincie Gelderland heeft besloten dat er geen wilde katten meer uitgezet mogen worden. Dat betekent dat wij als asiel, die al jaren vangen, castereren en terugzetten, dat niet meer kunnen doen want waar laten wij de wilde katten die gevangen worden? We staan met ons rug tegen de muur.

https://www.hetkontakt.nl/regio/bommelerwaard/algemeen/161574/asiel-vreest-explosie-van-katten-in-de-bommelerwaard?redir

 

Flinke donatie voor ons asiel. 

René en Bert hebben de ScanCoveryTrial gereden en het geld wat ze hiervoor op hebben gehaald is voor ons asiel. Ze hebben € 3.625,- opgehaald voor het asiel!!! Een waanzinnig mooi en hoog bedrag.

SUPER BEDANKT RENÉ EN BERT !!!

https://www.scanct.nl/teams/details/?id=189

 

Donatie kerstmarkt werknemers gemeente Maasdriel en Zaltbommel.

Eind van het jaar was er een kerstmarkt voor de werknemers van de gemeente Maasdriel en Zaltbommel. Men kon kiezen voor een kerstpakket of het geld doneren aan een goed doel. Dat goede doel was het asiel dit jaar. Er is €310,00 opgehaald !! Dank aan iedereen die een donatie heeft gedaan en aan de Gemeente Zaltbommel om ons asiel als goed doel hadden uitgekozen.


 

Jan 2018 Donatie van Schoonheidssalon Lienden.

Al jaren komen Rini en haar man Frits Goosmann in jan naar ons asiel om een donatie te brengen. Vandaag hebben ze dan ook weer €360,00 gedoneerd aan ons asiel.

Super bedankt Rini, Frits en iedereen die gedoneerd heeft in de schoonheidssalon van Rini.


Donatie van €500,00

Hoofburg BV Interim- en Verandermanagement heel erg bedankt voor de donatie/sponsoring van €500,00 !!!

 

Zaterdag en zondagochtend vrijwilligers gezocht.

In sept zullen 2 van onze vaste vrijwilligers ons verlaten. Natasja gaat verhuizen naar Texel om daar te gaan werken. Natasja is al sinds 11 jaar !! vrijwilligster bij ons. Om de week op zondagochtend staat ze klaar om de dieren mee te verzorgen. En als ze tijd heeft en we zitten doordeweeks omhoog dan komt ze ook helpen. We zijn blij voor Natasja dat ze eindelijk naar "haar" Texel kan maar voor ons asiel is het minder leuk. Vrijwilligers als Natasja zijn schaars !

Jan is sinds 2 jaar vrijwilliger. Iedere zaterdag staat Jan klaar om ons te helpen en in vakantietijd staat hij ook altijd voor ons klaar als we hulp nodig hebben. Jan gaat studeren en wonen in Wageningen en gaat ons ook verlaten. Jan zal, net als Natasja, heel erg worden gemist want Jan is een super vrijwilliger.

Deze twee vrijwilligers laten een groot gat achter en we moeten dus op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de zaterdag en zondagochtend (om de week). Denk jij dat vrijwilliger zijn iets voor jou is op zaterdag of om de week op zondagochtend neem dan contact met ons op. Zonder vrijwilligers kunnen wij, onze dieren, niet !!!

 

Jan 2017 Donatie van Schoonheidssalon Lienden. 

Al jaren komen Rini en haar man Frits Goosmann in jan naar ons asiel om een donatie te brengen. Ook vanochtend zijn ze langs geweest en hebben we een donatie gekregen. 

Super bedankt Rini, Frits en iedereen die gedoneerd heeft in de schoonheidssalon van Rini.  

http://www.schoonheidssalonlienden.nl

 

Dierentransportambulance voor ons asiel van Dierenlot.

Vandaag mochten wij van Stichting Dierenlot een Dieren Transport Ambulance in ontvangst nemen. Nu hoeven we niet meer met onze eigen auto's dieren te vervoeren en kunnen we o.a. makkelijker spullen ophalen.

Beste mensen van Dierenlot heel erg bedankt voor jullie steun op deze manier !!

Dierenlot steunt stichtingen door heel het land en hebben op deze manier al heel veel stichtingen aan een Dieren (transport) Ambulance geholpen. Daarnaast doneert Dierenlot ook geld en spullen aan stichtingen in het land. Meer weten over Dierenlot kijk dan op hun website www.dier.nu

 

8 OKTOBER OPEN DAG VAN ONS ASIEL.

Ons asiel, gelegen aan de Steenweg 8 in Bruchem heeft zaterdag 8 oktober, in het kader van Dierendag, haar deur open staan. Tussen elf uur en half vier ’s middags zijn bezoekers welkom voor een rondleiding in het asiel om zodoende een indruk te krijgen hoe ons asiel reilt en zeilt. Na de rondleiding bieden wij u gratis koffie of thee aan.

 

Met spoed gastgezinnen voor kittens gezocht !! 

 

Vrijwilligers gezocht voor de zondag.

365 dagen per jaar moeten onze dieren verzorgd worden. Dat doen wij met veel liefde en plezier maar dat kunnen wij niet alleen,  daar hebben wij ook vrijwilligers voor nodig. Vrijwilligers die flexibel zijn en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de zondagochtend en de zondagmiddag (de zogenaamde uitlaatdienst). Door het overlijden van één van onze vaste vrijwilligsters op zondagochtend en het vertrek naar het buitenland van een andere vrijwilligster komen wij op zondag mensen te kort.

Op zondagochtend ben je samen met een aantal andere vrijwilligers verantwoordelijk voor alle dieren in ons asiel. Er wordt dan gevoerd en schoongemaakt. De honden moeten naar en van het speelveld en er moeten medicijnen gegeven worden aan onze dieren als dat nodig is. 

De uitlaatdienst in de middag werkt altijd met minimaal 2 mensen. Samen ben je dan verantwoordelijk voor het asiel en de onze dieren. Dit is van 14:30 uur tot 17:00 uur ongeveer. Je zorgt er dan voor dat de honden weer naar en van de speelvelden komen. Dat er veel geknuffeld wordt met de honden en katten in ons asiel en dat alles netjes is. Alle dieren moeten gevoerd worden aan het eind van de middag en er moeten medicijnen gegeven worden als dat nodig is.  Een grote verantwoording en daarom zoeken wij dan ook vrijwilligers die dit aankunnen. 

Denk u geschikt te zijn en zou u ons vrijwilligersteam willen komen versterken dan kunt u ons bellen 0418-643129 of mailen info@dierenasiel-bommeelrwaard.nl 

U komt in een fijn team met andere vrijwilligers waarvan velen er al jaren zijn.

 
 
Donatie door schoonheidssalon Rini Goosmann.
 
Gisteren werden wij blij verrast toen Meneer Goosmann bij ons asiel naar binnen stapte en een donatie kwam doen namens zijn vrouw Rini van €460,00. Rini heeft een schoonheidssalon in Lienden en heeft een collectebus voor ons asiel staan. Daarnaast worden er boeken door haar verkocht aan klanten en ook die opbrengst is voor ons asiel. Rini doet dit al sinds ze hun hondje Max uit ons asiel hebben geadopteerd.

SUPER BEDANKT AAN RINI, HAAR MAN EN AL HAAR KLANTEN !!!!


Wij wensen u allemaal hele fijne feestdagen en een positief, gezond, diervriendelijk 2016 !!

Pas goed op uw dier deze dagen met al dat vuurwerk. Laat uw hond niet los lopen en hou uw kat zoveel mogelijk binnen of in eigen tuin.
Open dag op ons asiel a.s. 3 oktober 2015

Het asiel in Bruchem gelegen aan de Steenweg 8 opent aanstaande zaterdag 3 oktober, in het kader van Dierendag,  haar deuren. Tussen een en drie uur ’s middags zijn bezoekers welkom voor een rondleiding in het asiel om zodoende een indruk te krijgen hoe een asiel reilt en zeilt. Zelf op zoek naar een huisdier? Het is tijdens de Open Asiel Dag (OAD), mogelijk een dier uit te zoeken. Het nieuwe huisdier  kan dan later in de week opgehaald worden. Na de rondleiding bieden vrijwilligers van het asiel een gratis kopje koffie of thee aan.

Informatie kan worden ingewonnen bij Wilma de Joode, telefoonnummer 0418-643129 (op werkdagen tussen 13.30 en 15.30 uur).
 

29-05-2015 Bestel nu de Man met Kat kalender 2016 en steun ons asiel.

De Man Met Kat Kalender is een unieke kalender met alleen maar knapperds (de katten én de mannen), die elkaar duidelijk leuk vinden.

De kalender wordt gemaakt door mensen van dierenasiel Sliedrecht met medewerking van vele lieve katten en leuke mannen, ook BN-ers. Iedereen die aan de kalender meewerkt, doet dat gratis, ook de katten J. De opbrengsten (min de drukkosten) komen volledig ten goede aan de dieren.

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard is nu ook officieel verkooppunt geworden van deze superleuke kalender! Jullie kunnen de Man Met Kat Kalender 2016 dus bij ons bestellen.

Leuk om zelf aan de muur te hangen of om weg te geven.

De kalender kost €15.

Bestellen kan door een e-mail te sturen naar info@dierenasiel-bommelerwaard.nl én €15 te storten op rekeningnummer NL31RABO 03743.42.091 van de Rabobank t.n.v. Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Vermeld bij de betaling “MMK-kalender 2016”.

De kalender komt begin oktober uit, rond dierendag en kan dan op ons asiel opgehaald worden. Verzenden kan ook maar dan komen er verzendkosten à €4,00 bij.

Wacht dus niet te lang en bestel vóór 1 juli een of meerdere kalenders en maak jezelf of een ander blij met een kalender om uuuuren naar te kijken!

www.facebook.com/manmetkatkalender

NL doet dag een succes.

21 maart zijn er 15 vrijwilligers komen helpen op ons asiel tijdens de NL doet dag. Er is gesnoeid, er zijn tegelpaden netjes gelegd en er is een damwand geplaatst tussen de speelvelden. Het team van de Shell, de Lucht, was er net als vorig jaar ook weer bij om te helpen. De Shell heeft ook de lunch verzorgd. Iedereen ENORM BEDANKT voor de hulp en voor de lekkere broodjes !!!!

 

 

 

 

 

 

17-02-2015 Collectanten gezocht om ons te helpen in mei !!

 

Super leuke gave actie voor ons asiel !!!

Geef jezelf of iemand anders een leuk cadeau en steun hiermee ons Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard.

En superleuk T-Shirt of hooded sweater met een “personal touch”. De t shirts en de hooded sweater zijn van zeer goede kwaliteit.

 Een shirt komt op € 17,50
 Een hooded komt op € 27,50

Het is in de kleur zwart met witte letters maar in overleg is er ook een andere kleur mogelijk. Alle rassen zijn mogelijk, zowel voor de hond als kat. De meeste mensen hebben een bastaard hond of een huis/tuin en keuken kat. Dat kan natuurlijk ook.

Van ieder artikel wat wordt verkocht krijgt het asiel een donatie.

Stuur een email naar info@zhpromotions.nl met daarin de volgende gegevens:

1) welk artikel (shirt of hooded)
 2) welke maat (128,140,152,164,S,M,L,XL,XXL)
 3) dier/ras en de naam
 4) afhalen (in Hardinxveld of Bruchem) of verzenden (+€ 6,25)
 5) jouw naam (in geval van verzenden ook adres)
 Hierop volgt een mail met factuur en na betaling wordt het kado gemaakt en geleverd

Deze actie loopt t/m 28 februari 2015

 

31-12-2014 Enorme donatie van Schoonheidssalon Rini Goosman

In 2007 hebben Rini en Frits een Maltezer Leeuwtje van ongeveer 10 jaar geadopteerd vanuit ons asiel. Maxi was een probleemgevalletje dat al voor de 3e keer terug was in het asiel, omdat hij moeilijk te handhaven was en in huis plaste en poepte. Rini en Frits hebben hem toch meegenomen en na 2 weken was hij zindelijk. Eigenlijk was het een kleine hond met een geweldig karakter. Het dier heeft zich erg aan Rini gehecht en is uiteindelijk 15 jaar geworden.

Rini is schoonheidsspecialiste en omdat Rini en haar man Maxi nog steeds wel missen is de “fooienpot” van de salon langzaam veranderd in een potje voor het dierenasiel Bommelerwaard. Dit doet Rini elk jaar sinds Maxi is overleden. Om dit geldpotje verder aan te vullen verkoopt Rini leuke tweedehands boeken voor € 2,50 aan haar cliënten en diezelfde cliënten leveren ook weer gratis boeken aan voor dit leuke doel. Het resultaat van 2015 is dan ook € 600,-.

Rini, Frits en alle lieve mensen uit de schoonheidssalon enorm super bedankt voor deze geweldige donatie !!

http://www.schoonheidssalonlienden.nl/

 

Opbrengst ingezamlede kleding voor het asiel verhoogt.

Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard doet mee met de landelijke kleding inzameling van Stichting DierenLot. Dat betekent dat alle inwoners op de Steenweg 8 in Bruchem al hun oude kleding, textiel en schoenen kunnen inleveren. De netto opbrengst van de kleding komt geheel ten goede aan ons asiel en dus aan de dieren die wij opvangen. De opbrengst voor het inleveren van de kleding voor ons asiel is verdubbeld dus breng vooral kleding en textiel naar ons toe.

Heeft u oude kleding, textiel of schoenen…lever deze dan bij ons in !!!

Wat mag er wel en wat mag er niet worden ingeleverd ?

1) Materialen WEL in de kledingcontainer:
Kleding – schoenen ( samen gebonden ) huishoudtextiel zoals lakens, dekens, gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrekken en handdoeken ( allen verpakt in gesloten plastic zakken )
2) Materialen NIET in de kledingcontainer:
Knuffels – speelgoed – kussens – dekbedden – matrassen – vieze, natte of met olie besmeurde kleding/vodden – breigaren, bolle wol – vloerbedekking, matten – leren tassen en tapijt.

Des te meer kleding/schoenen wij ophalen des te hoger is de opbrengst voor ons asiel. Wij zijn dagelijks op het asiel en als u zakken met kleding of schoenen af wilt geven kan dat iedere dag (behalve op zondag) van 09:00 tot 16:00 uur. Zegt het voort aub !!!

Alle spullen worden op ons asiel opgehaald door Sam's kledingactie.

 

Enorme donatie door judovereniging Zaltbommel

De judovereniging in Zaltbommel bestaat dit jaar 40 jaar. Ze wilden daarom iets speciaals doen. Er is een sponsorloop georganiseerd en de opbrengst was voor ons asiel. Onze voorzitter, John vd Werken, ging zaterdag 4 oktober naar de judovereniging om een cheque in ontvangst te nemen. Een cheque ter waarde van €1515,65 !!! Wat een waanzinnig bedrag. Beste iedereen van de judovereniging in Zaltbommel ENORM SUPER BEDANKT voor deze gigantische donatie namens al onze dieren en vrijwilligers !!!!


 

Impressie van onze open dag

 

  

 

  

 

 

Programma open dag van ons asiel op 4 oktober.

Hieronder vind je het programma van onze open dag. We zijn blij met het geweldig programma wat we aan kunnen bieden. Veel verschillende activiteiten met natuurlijk ook een rondleiding door ons asiel en de catering. De gelegenheid om je hond of kat te laten chippen en een gebitscontrole te doen door onze dierenarts en om de nagels te laten knippen van je hond en vachtadvies te krijgen.

De demo van het pakwerk wordt extra leuk omdat bezoekers zelf ook mogen ervaren hoe het is om een bijt-mouw aan te hebben.

We vragen voor iedere workshop en demo een bijdrage.
De bijdrage voor een workshop is € 5,00
De bijdrage voor een demo is € 2,50
Chippen en gebitscontrole door de dierenarts is €15,00
Nagels knippen en vachtadvies door de trimster is € 5,00

Honden zijn welkom mits AANGELIJND !!! We willen dat ieder dier goed onder toezicht blijft en we gaan er van uit dan een ieder ook de ontlasting van hun eigen hond opruimt.   

We hopen op stralend weer en veel bezoekers om er met zijn allen een top dierendag van te maken.

 

1e Nederlandse Huisdieren Uitvaartbeurs

Het afscheid van een (huis)dier is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Op de 1e Nederlandse Huisdieren Uitvaartbeurs “Memories Forever” op 2 november 2014 te Zaltbommel kan men zich informeren over alle zaken die komen kijken bij het overlijden van ons geliefde huisgenootje. Uit recent onderzoek op Facebook is gebleken dat 98% van de ondervraagden interesse hebben in een dergelijke beurs en deze willen bezoeken.

Standhouders

Op de Memories Forever Huisdieren Uitvaartbeurs is een grote variëteit aan standhouders aanwezig. Denkt u hierbij aan dierencrematoria, natuurdierenbegraafplaats, rouwbegeleiding, dierentolken, uitvaartzangeres Nadita Alferink, urnen, assieraden enz.

Kinder- en stiltehoek

Voor kinderen kan het overlijden van een dier een grote klap zijn, in de kinderhoek kunnen kinderen onder begeleiding van professionele coach Ineke Vliem hierover praten en een tekening maken van hun huisdier.

Locatie – datum - tijd

De beurs vindt plaats op 2 november 2014 van 10:00 tot 17:00u in het Dogcenter te Zaltbommel.
http://www.memories-forever-beurs.com/

 

Grote clubactie van start en wij als asiel doen ook mee. Hoofdprijs €100.000,00 !! 

Ons asiel doet dit jaar voor het eerst mee aan de grote clubactie. Ieder verkocht lot levert het asiel € 3,00 op. Koop een lot via deze link en maak kans op € 100.000,00 !!!

https://www2.clubactie.nl/actie/StichtingDierenopvangtehuisdeBomm

 

08-09-2014 Bezoek van Hart voor Dieren aan ons asiel

Net kregen we een telefoontje van het blad Hart voor Dieren. Ze willen graag bij ons langskomen om een aantal van onze dieren in hun blad in het zonnetje te zetten. Ze volgen ons op FB en waren heel positief over ons asiel en wat wij allemaal doen. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee :) Op 22 sept zal Nique, van Hart voor Dieren, bij ons langs komen. Binnenkort zijn in Hart voor Dieren dus een aantal van onze dieren te vinden.

http://www.hartvoordieren.nl/

 

Open dag van ons asiel 4 oktober met heel veel activiteiten.  Zet het in je agenda !!! 

Het programma wordt steeds uitgebreider en we zijn blij dat we Dewi ook toe hebben kunnen voegen aan ons programma. Dewi zal met haar Jack Russels gave frisbee demo's geven op onze open dag.

Ook zal het Hondenadviescentrum aanwezig zijn en demo's geven met pakwerk net als de Kooiker vereniging die demo's komt geven.

Er zullen verschillende workshops gegeven worden. Hersenwerk voor honden door Marleen van Baal. Spiegelen met honden door Margreet van Dieten en  Saskia en Laura zijn aanwezig om mensen meer te leren over T-touch.

Onze dierenarts zal aanwezig zijn om te chippen en gebitscontroles te doen van uw hond/kat. Er is een trimster aanwezig om nagels te knippen en vachtadvies te geven. Naast al deze leuke activiteiten zal Noa ook aanwezig zijn met een grabbelton voor de kinderen en we geven natuurlijk rondleidingen door ons kleine maar fijne asiel.

We gaan er een leuke actieve dag van maken en hopen op veel bezoekers.

Alle activiteiten zijn te volgen tegen een kleine bijdrage. Voor het chippen + gebitscontrole van onze dierenarts is de bijdrage 15,00 euro.

 

Braderie opbrengst beheer toiletten afgelopen 4 sept.

Onze vrijwilligers hebben afgelopen donderdag 4 sept de toiletten beheerd op de braderie in Zaltbommel. Het was erg gezellig en druk. De opbrengst is ruim 350,00 euro en daar zijn we dan ook heel erg blij mee.

We willen Bommelsuitje bedanken voor de donatie van de schoonmaakspullen. Zuid Holland sports, sign and promotions willen we bedanken voor de gave t-shirts.

De grootste dank gaat uit naar onze vrijwilligers die zich weer belangeloos hebben ingezet op deze dag !!!


 

Open dag op ons asiel op zaterdag 4 oktober.

Dit jaar is onze open dag op 4 okt. Een mooiere dag dan 4 oktober kan natuurlijk niet want dan is het dierendag. We hebben dit jaar een bijzonder uitgebreid programma waarin uw hond en/of kat centraal staat.

Is uw hond of kat nog niet gechipt ? Dan is dit uw kans om dat te laten doen. Onze dierenarts zal aanwezig zijn om uw hond / kat te chippen en een gebitscontrole te doen. Onze dierenarts is aanwezig van 10:30 tot 13:30 !!

Kristel van I love my dog and cat trimsalon / dierenwinkel is aanwezig voor een vacht checkup en nagels knippen van uw hond.

Er zullen verschillende workshops gegeven worden.
* Hersenwerk voor de hond en kat

* T-touch voor de honden en kat
* Spiegelen met honden.

Ook zal het Kooiker demoteam aanwezig zijn om leuke demo's te laten zien met de kooikerhondjes.


Daarnaast zullen er natuurlijk rondleidingen worden gegeven op ons asiel en kan men lekkere broodjes en koffie/thee kopen. U kunt aan alles meedoen tegen een kleine bijdrage. Iedereen zet zich vrijwillig in om er op die manier voor te zorgen dat de opbrengst geheel voor het asiel is !!

Wij hopen op veel bezoekers en een leuke dag voor iedereen. Zet deze datum in uw agenda en kom gezellig naar ons asiel in Bruchem op zaterdag 4 oktober van 10:30 uur tot 15:30 !!

 

16-07-14 Vroegcastratie bij kittens is niet zielig !! 

Wij zijn één van de weinige asielen in Ndl die aan vroegcastratie doen. Dit doen wij al 3 jaar. Dat betekent dat onze kittens op 10 weken gecastreerd (algemene term voor zowel castratie als sterilisatie) worden. Dit is niet zielig, juist niet !! Ook is er geen extra risico voor de kittens want de narcose wordt gewoon aangepast. Er zijn bij ons al honderden kittens op 10 weken gecastreerd en er is er niet één overleden daardoor. Als het zielig was of medische nadelen zou hebben zouden wij dat als asiel natuurlijk niet doen !! 

Jammer genoeg zijn er nog veel dierenartsen in ons land die zeggen dat een kat pas vanaf 6 a 7 maanden gecastreerd kan worden. Dat zijn dierenartsen die geen ervaring hebben met vroegcastratie en vasthouden aan oude informatie. Als je een dierenarts hebt die niet aan vroegcastratie wil doen (voor de 5 maanden) zoek dan een andere dierenarts die dat wel doet.

Meer informatie over vroegcastratie in dit artikel. http://www.kattenbescherming.nl/kattenvragen/faq/vroegcastratie/

 
15 juli 14 Stem op ons asiel aub. Wij maken kans op 1000 kg voer van Prins Petfoods !  

Wiehoeoeoeoe wij zijn blij. We zijn als asiel bij de hoogste 10 geëindigd betreft de Prins weggeef actie van hondenvoer. Men kon een stichting aanmelden bij Prins waarvan men vond dat die stichting het voer verdienden. Dank aan iedereen die ons aangemeld heeft !!! Nu is het zaak om stemmen te verzamelen.
 

Wil iedereen via onderstaande link aub op ons asiel stemmen zodat we misschien wel die 1000 kg voer winnen ? Alvast heel erg bedankt namens alle honden die wij opvangen !!
 
 
 
Geweldige donatie tennisvereniging Zaltbommel.

Van 28 juni t/m 6 juli was het een drukte van jewelste bij tennisvereniging Zaltbommel. Het jaarlijkse toernooi was gaande met dit jaar extra aandacht voor ons asiel. Er waren allerlei activiteiten om zo veel mogelijk geld op te halen voor het asiel. Een verloting, mensen konden blikvoer kopen, spullen inleveren enz.

In het weekend van de eindfinale ging vrijwilligster Laura in haar hondenpak naar de tennisvereniging om nog meer aandacht voor het asiel te vragen bij de bezoekers. Het was een groot succes !!

Laura heeft namens het asiel de cheque in ontvangst genomen. Het tournooi heeft een geweldig bedrag opgeleverd voor ons asiel. Maar liefst €785,00 !!
 
 

Wat een geweldig bedrag !!  Dank aan iedereen van Tennisvereniging Zaltbommel voor deze geweldige donatie. Dank voor alle inzet en het onder de aandacht brengen van ons asiel !!  Laura bedankt voor je inzet. TOP gedaan !!
 
 
30-06-14 Autobedrijf van Loon klanten kunnen iets betekenen voor ons asiel

Wie klant is bij autobedrijf van Loon in Nederhemert kan een klantenpas aanvragen. Met die klantenpas krijgt de klant korting en kan men ook een goed doel aanwijzen voor een donatie. Ons asiel is één van de goede doelen die van Loon steunt. Er zijn al verschillende mensen geweest die ons asiel uit hebben uitgekozen voor een donatie en er is door van Loon dan ook al een donatie aan ons asiel gedaan.

Wij zijn blij met acties als die van autobedrijf van Loon !!
 
 
 
27 juni 2014 Rabo Clubkas campagne uitreiking cheque's

Woensdag was de uitreiking van de cheques betreft de Rabo clubkas campagne. De Rabobank had 40.000 euro te verdelen. In totaal hadden 184 stichtingen en verenigingen zich aangemeld. Leden van de Rabobank konden stemmen en ons asiel is 2e geworden !! We hebben een cheque in ontvangst mogen nemen van € 1.095,32. Wat zijn we trots en blij !!

Wij willen iedereen bedanken die op ons asiel heeft gestemd !!
 
 
 
3 mei '14 Kleding inzameling Stichting DierenLot voor ons asiel van start !!

Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard doet mee met de landelijke kleding inzameling van Stichting DierenLot. Dat b...etekent dat alle inwoners vanaf nu op de Steenweg 8 in Bruchem al hun oude kleding, textiel en schoenen kunnen inleveren. De netto opbrengst van de kleding komt geheel ten goede aan ons asiel en dus aan de dieren in nood in gemeente Zaltbommel en Maasdriel.

Heeft u oude kleding, textiel of schoenen…lever deze dan alstublieft bij ons in !!!
 
 
Wat mag er wel en wat mag er niet worden ingeleverd ?

1) Materialen WEL in de kledingcontainer:
Kleding – schoenen ( samen gebonden ) huishoudtextiel zoals lakens, dekens, gordijnen, kussenslopen, dekbedovertrekken en handdoeken ( allen verpakt in gesloten plastic zakken )
2) Materialen NIET in de kledingcontainer:
Knuffels – speelgoed – kussens – dekbedden – matrassen – vieze, natte of met olie besmeurde kleding/vodden – breigaren, bolle wol – vloerbedekking, matten – leren tassen en tapijt.

Des te meer kleding/schoenen wij ophalen des te hoger is de opbrengst voor ons asiel. Wij zijn dagelijks op het asiel en als u zakken met kleding of schoenen af wilt geven kan dat iedere dag (behalve op zondag) van 09:00 tot 16:00 uur. Zegt het voort aub !!!

Alle spullen worden op ons asiel opgehaald door Sam's kledingactie.

 

21-05-2014 bezoek burgemeester

Vandaag heeft de burgemeester van Zaltbommel ons asiel een bezoek gebracht ivm zijn 10 jarig jubileum. Hij bracht taart mee voor de vrijwilligers en wat lekkers voor onze honden en katten. Wat fijn om te merken dat de burgemeester en zijn gezin dierenliefhebbers zijn !!

Dank aan onze Burgemeester voor het leuke gezellige bezoek.

 


15-05-14 Burgemeester komt op bezoek bij ons asiel

Binnenkort zal de burgemeester van Zaltbommel op bezoek komen op het asiel om de vrijwilligers en de dieren te trakteren.
De burgemeester viert feest omdat hij al 10 jaar burgemeester is en houdt een jubileumtour. Ons asiel is 1 van de 10 instanties die hij uit heeft gekozen om langs te komen.

Wij zijn TROTS !

http://www.bommelerwaardgids.nl/nieuws/jubileumtour-burgervader-zaltbommel-1736/


19-04-14 `update` castratieactie op de camping

Met onze castratieactie op de camping hebben wij het Brabants Dagblad gehaald. We hebben veel positieve reacties gehad en we gaan binnen een paar maanden nogmaals naar de camping om dan hopelijk nog meer katten te vangen en te castreren.


 

09-04-14 Castratieactie op camping Aalst

Morgen gaan we met een aantal van ons asiel en onze dierenarts naar de camping in Aalst. We gaan daar wilde katten vangen en castreren (algemene term voor castreren en steriliseren). De Dierenbescherming is gestopt met castraties en ook de gemeente doet hier verder niets mee. Wij willen er wel wat aan doen want er zijn al duizenden zwerfkatten.  Wij doen dit om te voorkomen dat er na de zomer 4 x zoveel katten op de camping lopen. De beheerder van de camping werkt aan alle kanten mee.

We zullen proberen zoveel mogelijk katten te vangen en te castreren. Dit kost geld. Onze dierenarts, Manon, doet het op geheel vrijwillige basis maar alle narcose- en operatiemiddelen kosten wel geld. Aangezien wij geen rijk asiel zijn willen wij u om hulp vragen. Wij vragen zelden aan mensen om geld aan ons asiel te doneren maar dat doen wij nu wel. Wij hopen dat er mensen zijn die ons financieel willen steunen voor deze castratieactie.

Wilt u geld hiervoor doneren dan kan dat op naam van Stichting Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard   NL31RABO 037.43.42.091 o.v.v. castratieactie

Alvast heel erg bedankt namens ons allemaal en alle katten die wij op deze manier kunnen helpen.


 

Flessenbonnen actie AH voor ons asiel groot succes !!

De hele maand maart hebben mensen hun flessenbonnen in kunnen leveren bij de AH in Zaltbommel voor het asiel. We zijn de AH enorm dankbaar want er is een bedrag van 455,30 euro opgehaald

AH Zaltbommel ENORM bedankt !!

 

17-03-2014 Pension honden

Veel mensen weten niet dat wij naast asiel ook een hondenpension zijn. Door onze ruime kennels en veel speelvelden komen de honden hier tijdens hun logeerpartij niets te kort. Onze vrijwilligers wandelen met de honden en er wordt veel geknuffeld en gespeeld met de honden. Voor meer info en foto's bekijk onze pension pagina op deze website.

 

NL doet dag 22 maart op ons asiel

Ook ons asiel doet mee aan de NLdoet dag op 22 maart. Dan zetten mensen zich door heel Nederland in om vrijwilligers werk te doen bij stichtingen, scholen, organisaties enz. Jammer genoeg zullen Koning Willem Alexander en zijn Maxima niet bij ons komen klussen dus zijn wij op zoek naar andere mensen die ons willen komen helpen die dag.
We willen op 22 maart een speelveld erbij gaan maken voor de honden. Daarnaast willen we tegelpaden gaan liggen op de speelvelden. Daar hebben we wel hulp bij nodig en wij hopen dan ook dat er mensen zijn die ons daarbij willen komen helpen.
Op de website van Nldoet kun je van alles lezen over deze dag www.nldoet.nl

Wil je ons komen helpen met je familie, vrienden of bedrijf neem dan contact met ons op.
Wij zorgen op 22 maart voor lekkere broodjes, soep en koffie met natuurlijk wat lekkers bij de koffie.

 

WORKSHOP voor  ons asiel, in het Mozaiekcentrum Tiles and Tools in Hellouw

In samenwerking met atelier Jacoba organiseren we 2 workshops waarvan 75% van de opbrengst naar het dierenasiel in Bruchem gaat. Voor 20 Euro (inclusief materialen, gebruik van gereedschap en een kopje koffie of thee) maak je onder begeleiding van een ervaren cursusleidster in een middag of avond een gemozaïekte spiegel van ca 30 x 30 centimeter of een bord van 28 cm doorsnede. We werken met tegels en glasstukjes. Ervaring is niet nodig voor deze workshops. De dagen waar je voor in kunt schrijven zijn:

Vrijdag 7 maart van 19:00 -22:00 uur
en
Zaterdag 8 maart van 13:00 - 16:00 uur

Je kunt je alleen aanmelden via e-mail adres: info@tilesandtools.eu of telefonisch: 06-22775868. .
Cursusgeld dient contant betaald te worden bij aanvang van de workshops.
Maximaal aantal deelnemers per workshop is 16.

Conny en Cootje.

10-02-2014 Bezoek aan School met de Bijbel in Aalst

Vanmiddag ben ik op bezoek geweest bij groep 3 en 4 op lagere school De Burcht, School met de Bijbel, in Aalst. Deze klas, met juffrouw Marian Gorter, wilde graag meer weten over het asiel. Het was een leuk en gezellig uurtje met de hele klas samen. Er werden hele goede vragen gesteld en als klap op de vuurpijl kreeg ik een hele mand vol met lekker eten voor onze dieren mee. Ook was er een mooi boekwerk gemaakt met allemaal tekeningen.  Het was zeer de moeite waard. Alle kinderen en juffrouw Marian heel erg bedankt voor jullie lieve ontvangst en alle spullen !!  

Wilma de Joode (beheerder)

 

 

10-02-2014 Gezocht: studenten HBO+ voor afstudeeropdracht Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard

Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard heeft de ambitie om het bestaande gebouw in Bruchem te vervangen. Hiervoor zijn forse investeringen benodigd. Er worden enkele stagiairs of afstudeerders gezocht die een marktverkenning zullen uitvoeren. Deze marktverkenning heeft twee doelen: enerzijds het verder specificeren van de benodigde bouw (omvang en voorzieningen bijvoorbeeld) naar aanleiding van de vraag in de regio, anderzijds het bieden van een deugdelijke onderbouwing voor de financieringsaanvraag.

Gedacht wordt aan enkele studenten in de richtingen bedrijfseconomie, marketing/ communicatie, bouwkunde of vergelijkbare.
Uitvoering z.s.m.
Zelfstandig kunnen werken is een vereiste. Uiteraard is er wel de nodige begeleiding beschikbaar.
Ook de bereidheid om in voorkomende gevallen af te spreken in de avonduren (i.v.m. overleg met begeleider) is noodzakelijk.

Interesse? Of weet u iemand anders?

Neem contact op voor meer informatie of interesse via 06-48461485

 

08-02-2014 Collectanten gezocht voor ons asiel

Van 26 t/m 31 mei mogen wij weer voor het asiel gaan collecteren in de gemeente Zaltbommel en Maasdriel. Dit wordt het derde jaar dat we dit doen. De opbrengst is zeer belangrijk voor ons asiel aangezien wij geen subsidie krijgen en we zelf ons geld bij elkaar moeten sprokkelen. Met vele honderden dieren per jaar is er veel geld nodig.

Nu zijn we op zoek naar mensen die ons in die week willen helpen met collecteren. Dat hoeven geen hele dagen te zijn. Als men al een paar uurtjes op een avond wil lopen dan zou dat al fantastisch zijn. Woon je in de gemeente Zaltbommel of Maasdriel dan kan dat gewoon bij jezelf in de buurt zijn. Des te meer mensen ons meehelpen met collecteren des te meer geld kunnen we ophalen voor de zorg van onze dieren. Wie wil ons in die week helpen met collecteren ?

Je kunt je opgeven via het mailadres: info@dierenasiel-bommelerwaard.nl


08-02-2014 Nieuwe website

Er is hard gewerkt aan onze nieuwe website. Gebleken is dat onze website nog vele malen per dag wordt bezocht en daar zijn wij natuurlijk erg blij mee. Het is qua nieuws en weetjes een poosje stil geweest op de website maar daar gaan wij verandering in brengen.

Tegenwoordig zijn wij ook te vinden op Facebook en op twitter. Heeft u daar een account dan stellen wij het zeer op prijs als u ons ook daar volgt.

Op FB kunt u ons hier vinden: www.facebook.com/pages/Dierenasiel-de-Bommelerwaard/291693854190052

Op Twitter zijn wij te vinden onder @asielbruchem

 

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard