“Spiegelen met honden” workshop op onze open dag 5 okt a.s.

Wat kan je hond je vertellen over jouw kwaliteiten? Welk gedrag zet jij in bij welke situatie? Leer meer over jezelf en je kwaliteiten tijdens deze workshop!

Tijdens de kennismakingsworkshop kom je er achter wat ‘spiegelen met honden’ inhoudt. Als mens ben je je maar voor ongeveer 5% bewust van je gedrag. Je hond merkt ook je onderbewuste gedrag op en reageert daar op. Op deze manier houdt je hond je dus een prachtige spiegel voor en heel prettig: zonder oordeel!

Men kan zich inschrijven voor deze boeiende workshop. De eerste workshop begint om half 1 op het asiel.  De kenningsmakingsworkshop duurt ongeveer  een half uur en zal gegeven worden in groepjes van max 4 personen met hond.

Deze kenningsmakingsworkshop wordt gegeven door Margreet van Dieten. Wilt u aan deze workshop mee doen meld u dan nu aan bij het asiel info@dierenasiel-bommelerwaard.nl

Schrijf je op tijd in want vol is vol !!

Uitnodiging open dag 5 oktober 2013

Onze jaarlijkse open dag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 5 oktober. Graag willen wij iedereen uitnodigen om ons asiel op deze open dag te bezoeken en mee te doen of kijken bij de activiteiten die wij weer zullen organiseren.

We zullen dit jaar weer ons best doen om er voor iedereen een leuke dag van te maken. Er wordt weer een WafWaf wandeling georganiseerd waarmee men een mooie prijs kan winnen. Tijdens de wandeling kan men allerlei vragen beantwoorden en de persoon die de meeste vragen goed heeft wint een mooie prijs.

Altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat in een asiel dan is dit uw kans. Op onze open dag worden er door onze vrijwilligers rondleidingen gegeven en worden al uw vragen beantwoord.

Dit jaar zal het rad van avontuur weer van de partij zijn. Er zijn natuurlijk weer hele mooie prijzen te winnen !! De prijzen zijn allemaal gedoneerd door de winkeliers uit de Gemeente Bommelwaard en zeer de moeite waard.

Voor de kinderen, en natuurlijk ook de grotere onder ons, is er een suikerspinnenwagen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een hapje en een drankje. Op ons terras kunt u genieten van een bakje koffie of thee met wat lekkers erbij. Daarnaast kunt u lekkere broodjes kopen. Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht !

Heel graag tot ziens op onze open dag op 5 oktober 2013 !!!


Vrijwilligers met hond gezocht 12 sept 13

Bent u in het bezit of kent u iemand met een lieve, sociale en gezonde hond? Heeft u of diegene affiniteit met dementerende ouderen in een verpleeghuis?
Dan zoeken wij u!

Verpleeghuis Het Zonnelied in Ammerzoden is op opzoek naar vrijwilligers die samen met hun hond op bezoek willen komen bij de dementerende ouderen. Het gaat hier om 1 uur per week/of maand. De dag van langskomen kan in overleg.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten?
Schrijf of mail naar het onderstaande adres:

Het Zonnelied
Hogesteeg 2
5324 AD Ammerzoden

Amy.Janszen@brabantzorg.eu
t.a.v. Vrijwilligerswerk met hond

Wij zijn als asiel nauw betrokken bij dit project en we hopen dan ook dat er mensen op zullen gaan reageren !!

28 Jan 2013 Allerlei nieuws
De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Wat gaat de tijd toch enorm snel. Er komen wekelijks katten binnen in het asiel die al zwerf worden worden gevonden. De meeste van deze katten worden niet meer opgehaald en daar begrijpen wij niets van. Veel van deze katten zijn enorm lief en aanhankelijk en moeten wel van iemand zijn geweest. Gelukkig vinden we voor allemaal een nieuwe plek.

Afgelopen 19 jan is "de nacht van het kind" georganiseerd door www.geursenproducties.com voor de 10e keer. Dit jaar was er niet alleen aandacht voor het theater maar er was door Saskia en Erik, de organisatoren, ook een oproep gedaan aan alle kinderen om spullen mee te nemen voor het asiel. Daar is gehoor aan gegeven en we hebben een lading aan speeltjes, voer en dekentjes gehad. Wij willen Saskia en Erik en natuurlijk alle kinderen enorm bedanken voor deze spullen !!!

Gastgezinnen gezocht voor opvang kittens
De winter is nog in volle gang maar we zijn ons natuurlijk ook al aan het voorbereiden voor het aakomende kittenseizoen. Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die kittens op willen vangen in huis. Wilt u meer weten hierover neem dan contact met ons op en wij vertellen u er alles over.

 

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard