Vermist
Als u uw huisdier kwijt bent dan kunt u het beste contact opnemen met Amivedi, tel.088-0063316. of naar de website gaan www.amivedi.nl en daar melding maken van de vermissing.

Amivedi heeft contacten met politie, dierenartsen en dierenambulance. AMIVEDI publiceert de gevonden en vermiste dieren ook in de regionale weekbladen.

Het kan natuurlijk zijn dat uw vermiste hond of poes naar het asiel is gebracht.
Alle gebrachte zwerfdieren, gechipt of niet gechipt, worden door ons bij Amivedi gemeld. Als blijkt dat uw dier bij ons op het asiel binnen is gebracht kunt u tijdens de openingsuren komen kijken of het werkelijk uw hond of poes is. Is dat zo, dan betaalt u voor uw dier verzorgkosten voor de tijd die het in het asiel heeft doorgebracht en eventueel bijkomende medische kosten.
Na betaling van de kosten kunt u uw huisdier weer mee naar huis nemen. U bent altijd sowieso één dag verzorgkosten verschuldigd, omdat wij het dier hebben opgevangen, verzorgd en administratiekosten hebben gemaakt.

Meldt de eigenaar van het dier wat binnen is gekomen zich niet, en lukt het ons niet om de eigenaar op te sporen, dan gaan wij na 14 dagen op zoek naar een nieuw baasje. Dit doen wij onder andere door het plaatsen van stukjes in regionale bladen en op het internet.

Het is dus heel belangrijk dat uw dier gechipt is zodat we u snel kunnen vinden als uw dier binnen is gebracht op het asiel.

Kosten bij retour eigenaar
Indien uw dier in ons asiel is beland als zwerfdier, dient u bij het ophalen van uw dier de verblijfs- en eventuele medische en chipkosten te voldoen. Daarnaast moet u kunnen aantonen dat u de eigenaar van het dier bent.

Gevonden dieren
Heeft u een hond of kat of ander dier gevonden in de gemeente Bommelerwaard of Maasdriel en wilt u dat het dier opgehaald wordt dan kunt u contact opnemen met de dierenambulance in Den Bosch. Die kunt u bereiken op het telefoon nummer 073-614 60 70 of 06-52 12 28 33. Mocht dierenambulance Den Bosch niet bereikbaar zijn dan kunt u bellen met dierenambulance Tiel 0344-627071.
 

Het asiel zelf haalt geen dieren op !!!   

Meld het gevonden dier altijd eerst bij Amivedi. Misschien heeft de eigenaar zich daar al gemeld en kan het dier weer snel naar huis toe.

Chippen heeft de voorkeur
Chippen is diervriendelijk en simpel. Uw huisdier heeft er geen last van en kan de chip niet verliezen. Met een injectienaald wordt een microchip onder de huid ingebracht door de dierenarts. Deze chip is zo groot als een rijstkorrel en bevat een uniek registratienummer. Met een speciaal afleesapparaat kan dit nummer zichtbaar worden gemaakt.

De voordelen van chippen op een rijtje:
  • Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
  • Het chippen maakt uw huisdier uniek: uw dier kan altijd geïdentificeerd worden.
  • Een chip gaat een dierenleven lang mee.
  • Uw huisdier voelt niets van de chip.
  • Een chip is fraudebestendig. Verwijderen is praktisch onmogelijk en de code kan niet worden veranderd.
  • Ook jonge dieren kunnen al gechipt worden.
  • Je ziet er niks van! Een chip is niet ontsierend.
  • Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is.
Het plaatsen van een chip wordt door de huisdierverzekeraars vergoed.

Uw dier is nu gechipt, maar wat dan?
Als een dier vermist raakt en terecht komt bij een dierenasiel of de dierenambulance, zal hij gecontroleerd worden op een chip. Dit gebeurt met een speciale chipreader. 

Met deze chipreaders kan het unieke nummer van de chip afgelezen worden. Als de chip juist geregistreerd staat bij een databank, kunnen de medewerkers van het dierenasiel of de dierenambulance uw gegevens vinden. Zo kunt u snel op de hoogte gebracht worden als uw huisdier gevonden wordt. Als uw chip niet (juist) geregistreerd staat, worden uw adresgegevens niet gevonden en heeft de chip weinig tot geen nut. Vergeet daarom niet om de chip te registreren!
 
Registreren
Als u uw huisdier heeft laten chippen is dat een heel mooi begin, maar dat is nog niet genoeg! Als de chip afgelezen wordt, verschijnt er een unieke code. Deze code heeft alleen maar nut, als de chip samen met uw gegevens geregistreerd staat. In veel gevallen zal de dierenarts die uw dier gechipt heeft ook de registratie verzorgen, maar soms moet u dit zelf nog doen.
Sommige dieren worden al in het nest gechipt. Dit betekent dat deze dieren bij de fokker een chip krijgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij rashonden waarvoor een stamboom wordt aangevraagd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Dit gebeurt soms ook bij raskatten, dit hangt af van de vereniging waarbij deze dieren zijn aangesloten. Voor deze en andere gevallen geldt: de chip moet wel geregistreerd worden!

Waar kan ik een chip registreren?
Er zijn een aantal verschillende databanken in Nederland waar u de chip van uw huisdier kunt registreren. De meeste databanken hebben een eigen website waar u de registratie kunt regelen. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van alle databanken in Nederland. U kunt daar een (of meerdere) databank(en) uitkiezen en via de website van die databank(en) uw gegevens invoeren.

Waar vindt ik het chipnummer?
Om de chip te registreren heeft u natuurlijk wel het chipnummer nodig. Als u zelf uw dier heeft laten chippen bij de dierenarts, staat het chipnummer in het dierenpaspoort. Als u het nummer zelf niet bij de hand heeft, kunt u de chip altijd opnieuw laten aflezen door een dierenarts of een dierenasiel.

Hoe wijzig ik mijn gegevens?
Als uw contactgegevens veranderen, is het belangrijk om dat ook te door te geven bij de databank. Als u nog weet bij welke databank uw dier geregistreerd staat, kunt u naar de website van de databank gaan en daar zelf de gegevens wijzigen. Soms heeft u daarvoor een wachtwoord nodig of het paspoortnummer van uw dier. Als u niet meer weet bij welke databank uw dier geregistreerd staat kunt u daar via www.chipnummer.nl achterkomen. U voert uw chipnummer in en de website doorzoekt voor u alle Nederlandse databanken.

(meer informatie op www.chipjedier.nl)
 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard