Gecastreerd - Gesteriliseerd

Ja

Geslacht

Poes

Kan met kinderen

Nee

Kan met honden

Nee

Leeftijd

1 jaar

Dit is Guusje, een mooie cyperse poes van iets meer dan een jaar. Ze is een zwervertje, dat heel jong zwanger is geworden bij mensen ergens in de tuin en met haar nestje van 4 kittens bij een gastgezin terecht is gekomen. Daar merkten we dat Guusje nooit in een huis heeft gewoond. Alles was haar onbekend en dus eng. Geluid van de waterkoker, de vaatwasser, stofzuiger etc.  Nadat ze haar kittens geweldig heeft grootgebracht is ze – om nog meer te wennen aan mensen en een huiselijke omgeving – bij een tijdelijk opvangadres geplaatst waar ze nu leert dat het echt leuk kan zijn om bij mensen thuis te wonen. Ze vindt samen spelen steeds leuker (veren aan een touwtje is haar favoriete speelgoed en ze maakt de mooiste en grootste sprongen), komt knuffels halen en gaat er dan echt voor liggen (zelfs met haar buik omhoog om daarover geaaid te worden) en ligt ’s avonds graag in de buurt, maar (nog) niet op schoot. Onverwachte geluiden maken haar nog steeds aan het schrikken en van drukte houdt ze niet. We zoeken voor Guusje een warm en fijn thuis. Een rustige omgeving waar ze gewoon poes mag zijn. Aangezien ze gewend is om buiten te zijn zoeken we een plekje waar dit kan. Gezelschap van andere katten vindt ze niet echt prettig, ze heeft dan erg sterk de neiging zich te moeten verdedigen wat weer onnodige onrust teweeg brengt. 

Guusje is geen schootpoes maar wel leuk gezelschap. Ze praat steeds meer en als je haar vertrouwen hebt gewonnen vind ze het heerlijk om op haar tijd lekker uitgebreid geaaid te worden. We gunnen Guusje ‘kletskous’ een eigen plekje, u ook?

Wilt u kennismaken met Guusje neem dan contact op via de mail.

 

 

 

Deel en help dit dier te adopteren!

Ik wil een kat adopteren, hoe werkt dat?

U heeft een kat gezien die uw interesse heeft. U kunt uw interesse kenbaar maken via de mail of door te bellen. Er wordt gekeken wat u te bieden heeft en of dat past bij het dier. Zo komt elk dier binnen met een eigen verhaal. Gedurende het verblijf in ons asiel brengen we voor onszelf maar ook voor het dier, een profiel in kaart. Hierbij is te denken aan: karakter, gezondheid, nodige leefomstandigheden en specifieke behoeften. Op deze manier kunnen wij de dieren de beste zorg geven en weten wij ook wat het dier nodig heeft in zijn nieuwe huis. De eerste intake voor een kat gebeurt door het voeren van een telefoongesprek. We vragen u dan ook ‘de hemd van het lijf’ zodat we de juiste match kunnen maken.

Titel

Ga naar de bovenkant