Geslacht

Teef

Hondenras

Kruising middelgroot

Kan alleen thuis

enkele uurtjes

Kan met kinderen

Ja, kan met grote kinderen

Kan met honden

Ja

Leeftijd

1 jaar

 

Hallo,

Ik ben Lana, een jonge, energieke dame met een heel lief karakter. Momenteel loop ik stage bij een gastgezin met als doel om me voor te bereiden op een glansrijke carrière voor de rest van mijn leven als geweldige huishond. Ik ben gezond, heb een prima eetlust en ben zindelijk. Ik heb een schouderhoogte van ongeveer 60 centimeter en weeg ongeveer 20 kilo. En dit zal niet heel veel meer veranderen. Ik mis een stuk van mijn staart. Ik kan helaas niet vertellen hoe dat gekomen is. Maar aan het stukje dat ik nog heb kan je heel goed zien hoe ik mij voel. Van nature ben ik een hond met een hoge, haast eindeloze energie, een grote “werkdrift” en erg baasgericht. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een border collie. Dat is belangrijk, want dat stelt wel bepaalde eisen aan mijn toekomstige baas.

Ik ben nog niet klaar met mijn leerproces. Het zou ideaal zijn als ik mijn opleiding zou kunnen voltooien op de plek waar ik de rest van mijn carrière en leven mag voortzetten. Dus ik zoek een toekomstige baas die de kennis, ervaring en motivatie heeft om mij te helpen mijn leerproces verder af te maken.

Ik heb tijdens mijn stage laten zien dat ik goed samen kan leven met andere honden. En ik zou een geschikt speelmaatje zeker kunnen waarderen. Maar omdat ik sterk mensgericht ben kan ik ook uitstekend gedijen in een huis zonder andere honden. Ik heb wel een baas nodig die voldoende tijd en energie aan mij kan besteden en mij de juiste sturing kan geven om om te gaan met mijn hoge energieniveau.

Ook heb ik tijdens de afgelopen stageperiode al heel veel geleerd. Zo heb ik geleerd dat ik niet op elke prikkel uit mijn omgeving te reageren. En dat ik niet 100% van de tijd “aan” hoef te staan. Veel prikkels kan ik inmiddels negeren en ik kan op gepaste tijden – hetzij uit mezelf, hetzij op aangeven van mijn begeleiders –  rust nemen. Een grote bench beschouw ik daarbij inmiddels als een veilige haven. Maar ook midden in de kamer rustig op de grond liggen lukt me al af en toe. En regelmatig gebruik ik een vers bot om mijn energie te kanaliseren en me af te sluiten van externe prikkels. Ik heb ook al laten zien dat een tijdje alleen thuis zijn voor mij geen probleem hoeft te zijn.

Mijn tijdelijke hondenmaatjes hebben mij al heel veel hondentaal en hondenetiquette bijgebracht zodat ik beter begrijp welk gedrag van mij wel en niet acceptabel is en wanneer ik een grens overschrijd.

Ik heb laten zien dat ik goed leerbaar ben en oefeningen en leerprocessen leuk vind. Hersenwerk, zoekspelletjes, clickeroefeningen en basis gehoorzaamheidsoefeningen zoals bijvoorbeeld hier komen, volgen en zitten in een gecontroleerde en relatief prikkelarme omgeving doe ik graag aan mee. Zeker als er wat lekkers mee te verdienen is. Ik beheers alles nog niet even goed, maar maak wel steeds vorderingen.

Op het grote terrein waar ik nu verblijf kan ik probleemloos los lopen. Wel houden ze mij op afstand van de straat, want langskomende honden, voetgangers, fietsers en auto’s leveren vaak voor mij teveel prikkels op waardoor ik te hoog in mijn energie schiet en ga blaffen en uitvallen. Meegaan in de auto om elders uitgelaten te worden vind ik prima. Ik spring er zelf probleemloos in en uit. Maar tijdens de rit moet mijn zicht afgeschermd worden van het overige verkeer omdat ik anders weer te hoog in mijn energie schiet. Ik ben niet bang van water, en heb zelfs mijn eerste zwemmeters al gemaakt.

Ik ben zeker nog niet afgestudeerd. Er zijn een aantal belangrijke gebieden waar ik nog flink wat te leren heb.

Zo kan ik zeker in een prikkelrijke omgeving nog niet netjes aan de lijn meelopen. Mijn aandacht vliegt dan alle kanten uit en ik zelf ook. En als de prikkels te hoog zijn en ik eenmaal ga blaffen en uitvallen, dan ben ik niet meer “bereikbaar”. Dit opbouwen zal nog best een flink leertraject zijn.

Hoewel ik erg mensgericht ben en menselijke aandacht geweldig vind is mijn eerste reactie naar vreemden of mensen die ik nog niet vaak gezien heb dat ik naar ze uitval. Wanneer ik eenmaal goed kennis met ze gemaakt heb en ze goed ken is dat over en wil ik het liefst met ze knuffelen.

Ook bij voor mij vreemde honden geef ik vaak met blaffen en uitvallen aan dat ik een kennismaking spannend vind. Maar als ik eenmaal goed kennis gemaakt heb dan kan ik heel goed met andere honden omgaan.

Ben jij in staat om mij het verdere leertraject te laten doorlopen en mij een huis te bieden waar ik mijn energie kwijt kan en mijn rust kan vinden, dan heb je aan mij een hondenvriend voor het leven.

Liefs, Lana.

Deel en help dit dier te adopteren!

Ik wil een hond adopteren, hoe werkt dat?

U heeft een hond gezien die uw interesse heeft. Door het invullen van een vragenformulier wordt er contact met ons opgenomen. Er wordt gekeken wat u te bieden heeft en of dat past bij het dier. Zo komt elk dier binnen met een eigen verhaal. Gedurende het verblijf in ons asiel brengen we voor onszelf, maar ook voor het dier een profiel in kaart. Hierbij is te denken aan: karakter, gezondheid, nodige leefomstandigheden en specifieke behoeften. Op deze manier kunnen wij de dieren de beste zorg geven en weten wij ook wat het dier nodig heeft in zijn nieuwe huis. Wij gaan voor de beste match. Bij de nieuwe eigenaar en het dier willen we dat er een aanvulling is op elkaars leven. Dit is een belangrijk proces waarvoor we het nodige willen weten.

Titel

Ga naar de bovenkant