Gereserveerd
Gecastreerd - Gesteriliseerd

Nee

Kan alleen thuis

Ja

Kan met kinderen

Ja

Leeftijd

< 1 jaar

Leeftijdsfase

Pup, Kitten, Junior, Volwassen, Senior

Met andere honden

Ja

Met andere katten

Onbekend

Geslacht

Teef

Noeska is een gezellige jonge hond van 9 maanden oud. Ze is een vriendelijk, vrolijk, ondernemend en makkelijk trainbaar hondenpuberkind.

Noeska had een flinke ontwikkelingsachterstand toen ze in het asiel terecht kwam. Ze had serieus ondergewicht en pijnlijke botten. Inmiddels is ze in alle rust goed opgeknapt in het gastgezin en heeft ze haar achterstand dankzij goede voeding, aandacht en training ingelopen. Ze weegt inmiddels 20 kilo en is nog niet volledig uitgegroeid.

Noeska is zindelijk. Ze kan goed met andere honden omgaan. Ze kijkt eerst even de kat uit de boom en trekt zich op aan de andere honden in het gastgezin. Ze is neutraal tot enthousiast naar vreemde mensen en laat zich vrij snel aanhalen. Kinderen vindt ze nog wel een beetje spannend. Ze heeft respect voor de andere honden in het gezin. We vermoeden dat ze ook uitstekend met katten en kippen om kan gaan. Maar dat zal nog wel aangeleerd en uitgeprobeerd moeten worden.

Het liefst is ze de hele dag bij je in de buurt. Ze vermaakt zichzelf uitstekend zowel in huis als in de tuin met spelen met knuffels en knagen op botten en alles wat ze vinden kan. Dat heeft in het begin diverse kleedjes, kussens, sokken en andere dingen gekost die niet bedoeld waren om te slopen. Maar gelukkig gaat dat steeds beter, hoewel we nog steeds oplettend moeten zijn . Ze kan al een uurtje alleen thuis blijven, zowel met als zonder de andere honden. Het liefst nog wel in de bench, waar ze overigens geen hekel aan heeft, want anders knaagt ze met haar knaaggrage tandjes toch nog aan spullen die we heel willen houden. Een langere periode alleen hebben we nog niet geprobeerd. Ze kan op straat aan de lijn wandelen. Dat is wel nog een beetje spannend. Ze leert snel en kan daar uiteindelijk ook wel mee omgaan.

Ze houdt er van je enthousiast te begroeten. En gooit dan in haar puberale enthousiasme haar gehele lijf over je heen. Dan mag je haar naar hartelust knuffelen en aaien. Ze is gek op snuffelen naar muizen in de wei en naar wildsporen in de uiterwaarden.

 

Bij Noeska is wel HD geconstateerd. Daarom zorgen we er voor dat ze buiten het terrein vooral in rechtlijnige en gecontroleerde bewegingen loopt. En binnen en op het terrein beperken we wilde bewegingen en uitbundig spelen. We zwemmen drie keer in de week met haar om de spieren rond haar heupen te versterken. Er is al heel duidelijk vooruitgang te zien met het lopen. Ze zwalkt minder en heeft een beduidend stabielere achterhand. Ze krijgt inmiddels een goed bespierd lichaam. Drie keer per dag krijgt ze een kleine dosis pijnstilling tegen het ongemak in de heupen. Omdat HD een chronische aandoening is zal ze haar leven lang enige medicatie/supplementen/speciaal voer en een gecontroleerd bewegingsregime moeten hebben.

Deze ontzettend vrolijke, vriendelijke en lieve troela zoekt een baas die tijd voor haar heeft, haar liefde geeft en beseft dat ze door de HD een beperking heeft.

Noeska heeft al heel wat avonturen beleefd en die zijn te volgen op haar eigen facebookpagina. noeska tralala – zoekresultaten | Facebook

 

Deel en help dit dier te adopteren!

Ik wil een hond adopteren, hoe werkt dat?

U heeft een hond gezien die uw interesse heeft. Door het invullen van een vragenformulier wordt er contact met ons opgenomen. Er wordt gekeken wat u te bieden heeft en of dat past bij het dier. Zo komt elk dier binnen met een eigen verhaal. Gedurende het verblijf in ons asiel brengen we voor onszelf, maar ook voor het dier een profiel in kaart. Hierbij is te denken aan: karakter, gezondheid, nodige leefomstandigheden en specifieke behoeften. Op deze manier kunnen wij de dieren de beste zorg geven en weten wij ook wat het dier nodig heeft in zijn nieuwe huis. Wij gaan voor de beste match. Bij de nieuwe eigenaar en het dier willen we dat er een aanvulling is op elkaars leven. Dit is een belangrijk proces waarvoor we het nodige willen weten.

Ik heb interesse (formulier)
Adoptie procedure hond
Plaatsingsvoorwaarden

Ga naar de bovenkant