Banner | Dierenopvangtehuis de BommelerwaardButton | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Banner Katten | Dierenopvangtehuis de BommelerwaardButton | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Hond en kat banner | Dierenopvangtehuis de BommelerwaardButton | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Nieuwbouw2022-02-24T16:13:29+00:00

De droom wordt werkelijkheid!

Pers bericht nieuwbouw

Nieuwe dierenopvang voor de Bommelerwaard gaat er geheid komen

BRUCHEM – De komst van een heistelling is een nadrukkelijk teken dat de nieuwbouw van het asiel uit de startblokken is. Maandag 21 februari gingen aan de Steenweg, pal naast het huidige onderkomen, de eerste palen de grond in. De nieuwe dierenopvang gaat er dus zeker komen. Dat moest ook wel, want het huidige gebouw, dat in 1998 is geopend, is tot op de draad versleten.

Tijdens de fondsenwervingscampagne en via andere creatieve wegen zal de geheleBommelerwaard gemobiliseerd worden om er voor te zorgen dat in 2022 een nieuw asiel gebouwd kan worden. Uiteraard kunnen bedrijven, organisaties en particulieren die aan dit geweldige project financieel willen bijdragen zelf contact opnemen met het dierenasiel.

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard, telefoon (tijdens kantooruren) 0418-643129 of stuur een e-mail naar info@dierenasiel-bommelerwaard.nl

Nieuwbouw | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Nieuwbouw plattegrond | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Dat het huidige gebouw, dat in 1998 is neergezet geen heel lang leven beschoren was werd al vrij snel duidelijk. Er was indertijd weinig geld beschikbaar voor de bouw en er was niet voldoende tijd geweest om een gedegen bouwplan te maken. In dat licht bezien waren de gemaakte keuzes begrijpelijk. Na ruim 10 jaar begonnen de beperkingen en gebreken echter dusdanige vormen aan te nemen dat nadenken over de toekomst van het gebouw noodzakelijk werd. Om niet in dezelfde fout te vervallen besloot het toenmalige bestuur om met hulp van externe experts en adviseurs een gedegen toekomstbestendig plan te maken. Dat was geen eenvoudige klus. Kwalitatief beter bouwen was natuurlijk een van de belangrijkste uitgangspunten. Maar door de jaren werden de wettelijke eisen die aan dierenasiels gesteld worden strenger en veranderden ook de welzijnsnormen voor het houden van dieren. En ook strengere duurzaamheidseisen kwamen om de hoek kijken. Dit alles moest gegoten worden in een alomvattend programma van eisen. Tegelijkertijd was daar het besef dat dit wel eens veel geld kon gaan kosten. En als stichting met beperkte middelen zou dit een grote uitdaging gaan worden.

Wat volgde waren jaren van plannen maken. Intussen werd er onderzocht welke mogelijkheden er waren om een substantiële bouwsom te kunnen financieren. En er werd, waar mogelijk gespaard. Een combinatie van eigen geld, donaties, gemeentelijke bijdrage en een hypothecaire lening leek de meest succesvolle route te zijn.

Nog een klein jaar hard werken. En dan is iedereen van harte welkom in het nieuwe, geweldige, diervriendelijke, duurzame, gezellige Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard.

Wilt u nog bijdragen aan de totstandkoming van onze nieuwbouw?
Dat kan op rekening NL31RABO0374342091 ovv Nieuwbouw Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard, of gebruik de QR code:

QR code | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Op pad | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Titel

Ga naar de bovenkant