Een ontmoeting met het dier

Nadat het vragenformulier, door u, is ingevuld en wij zien een mogelijke match dan maken we een afspraak voor een kennismaking. Het is belangrijk dat er van beide zijden een klik is. Vaak zien we dit al bij de eerste ontmoeting. Hoe voelt de eerste ontmoeting? Zou de hond passen in uw leven? Welke uitdagingen liggen er? Er is ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van al uw vragen. Een dier adopteren doet u natuurlijk niet zomaar. Neem de tijd om goed over de beslissing na te denken.

Daadwerkelijke adoptie

Is iedereen overtuigd, dan wordt er met de asielmedewerker verdere afspraken gemaakt. U ontvangt informatie over de vaccinatie, chipregistratie en verzorging van de hond. Er volgt een plaatsingsovereenkomst met voorwaarden (link). U krijgt het paspoort mee. Benodigd voer, mand, halsband en riem kan in het asiel gekocht worden of kunt u meenemen naar het dierenasiel. Voor sommige dieren geldt een verplichte aanschaf van een veiligheidstuig waarmee de hond veilig begeleid kan worden.

Nazorg

Een nieuw dier in huis is een hele verantwoordelijkheid en mogelijk heeft u nog vragen. U kunt altijd telefonisch contact opnemen, voorkomen is beter dan genezen! Het kan zijn dat wij na de plaatsing contact opnemen om te horen hoe het gaat. Voor sommige dieren kan er meer hulp na de plaatsing nodig zijn. Uit het oog maar niet uit het hart. Wij en onze vrijwilligers vinden het erg fijn om te horen/zien hoe het met het door u geadopteerde dier gaat. Leuke foto’s of verhaaltjes zijn van harte welkom!