Een ontmoeting met het dier

Zien wij een mogelijke match dan maken we een afspraak met u voor nadere kennismaking. Het is belangrijk dat er van beide zijden een klik is. Vaak zien we dit al bij de eerste ontmoeting. Hoe voelt de eerste ontmoeting? Gaat de kat gelukkig worden in uw omgeving en past de kat wel in uw gezin of bij u als persoon? Er is ruimschoots de gelegenheid voor het stellen van al uw vragen. Een dier adopteren doet u natuurlijk niet zomaar. Neem de tijd om goed over de beslissing na te denken.

Daadwerkelijke adoptie

Is iedereen overtuigd, dan worden er verdere afspraken gemaakt. De asielmedewerker zal u tevens nader informeren over de vaccinatie, chipregistratie en verzorging van de kat. Er volgt een plaatsingsovereenkomst met voorwaarden (link). U krijgt het paspoort mee. Er bestaat de mogelijkheid om benodigdheden zoals voer, een reismand, kattenbak of bijv. speelgoed voor de kat aan te schaffen in het asiel. De opbrengst komt ten goede van de dieren.

Nazorg

Een nieuw dier in huis is een hele verantwoordelijkheid en mogelijk heeft u nog vragen. U kunt altijd telefonisch contact opnemen, voorkomen is beter dan genezen! Uit het oog maar niet uit het hart. Wij en onze vrijwilligers vinden het erg fijn om te horen/zien hoe het met het door u geadopteerde dier gaat. Leuke foto’s of verhaaltjes zijn van harte welkom!