Wordt jouw dier vermist of heb je een dier gevonden?

Wordt jouw dier vermist of heb je een dier gevonden? Bezoek dan eerst de website van Stichting Amivedi en bekijk of jouw vermiste dier of het dier dat je gevonden hebt al is aangemeld op die site.

Help, mijn dier wordt vermist!

Is jouw hond, kat of ander gezelschapsdier spoorloos? Meld de vermissing zo snel mogelijk aan bij www.amivedi.nl en www.mijndieriszoek.nl. Daar kun je ook posters en flyers aanmaken om in de buurt te verspreiden. De kans dat jouw dier ongedeerd wordt teruggevonden is het grootst als je onmiddellijk actie onderneemt en de vermissing via posters en flyers en via social media en Nextdoor- en buurt-apps verspreidt met een nauwkeurig signalement van het vermiste dier. Er zijn speciale voor dit doel opgestelde Facebookpagina’s, zoals dieren vermist of gevonden in Zaltbommel of omgeving. Kijk zelf regelmatig op de site van Amivedi of het dier als gevonden is gemeld. De vinder of vrijwilliger van Amivedi herkent minder snel dan jij dat het door jou vermiste dier ook is opgegeven als gevonden.

Dog Search | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Zoekteams voor vermiste honden

Speciaal voor vermiste honden zijn er in Nederland een aantal zoekteams actief. Deze teams van vrijwilligers staan klaar om eigenaren van vermiste honden te helpen zo snel mogelijk hun vermiste hond terug te vinden. Deze teams hebben kennis van en ervaring met hondenopsporing, helpen bij het verspreiden van posters/flyers en het plaatsen van berichten op verschillende social media kanalen. Ze hebben contacten met dierenartsen, dierenambulances, politie, Rijkswaterstaat en andere relevante instanties. Zij beschikken over wildcamera’s, vangkooien en andere hulpmiddelen en hebben contact met speurhondenorganisaties gespecialiseerd in het speuren naar honden. Snel inschakelen van een zoekteam vergroot de kans aanzienlijk dat jouw hond ongedeerd en veilig teruggevonden wordt.

De bekendere landelijke zoekteams zijn:

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk veel mensen op de hoogte zijn van de vermissing. Dit kunt u doen door een bericht op social media en in Nextdoor apps te plaatsen. Er zijn speciale Facebookpagina’s voor dit doel zoals: dieren vermist of gevonden in Zaltbommel of omgeving.

Voerplek

Voerplek | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Wildcamera

Wildcamera | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Vangkooi

Vangkooi | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard
Chippen | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Laat het dier chippen en registreren

Laat uw dier chippen en kijk of het dier goed geregistreerd staat op http://www.chipnummer.nl/. Is de registratie niet correct, pas dan deze direct aan zodat de dierenambulance en het asiel u kunnen bereiken wanneer uw dier gevonden wordt. Wij adviseren u zo snel mogelijk het dier als vermist te registreren en direct te starten met zoeken, om zo onnodige kosten te voorkomen als je dier gevonden wordt en opgenomen wordt in de opvang.

Opvang

Dieren die in onze dierenopvang worden binnengebracht komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan we op zoek naar passend en fijn nieuw thuis voor het dier. Is uw dier gevonden en ondergebracht in ons Dierenopvangtehuis? Neem dan contact met ons op. U kunt tijdens openingstijden uw dier weer ophalen tegen betaling van de gemaakte kosten voor opvang, vervoer en medische zorg.

Flyeren | Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard

Gevonden dieren

Wij vangen voor de gemeente Zaltbommel en Maasdriel zwerfkatten en honden op. Dat betekent dat alle gevonden katten en honden, die zwervend worden aangetroffen uit deze gemeentes, bij ons in de opvang komen. Heeft u zelf een dier gevonden dat hulp nodig heeft, neem dan contact op met ons op of de dierenambulance in uw regio. Net als de asielen zijn ook ambulances niet van de overheid en zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers. Het kan dus voorkomen dat er tijdelijk geen vrijwilliger beschikbaar is. In dat geval is het misschien mogelijk dat u zelf of iemand uit uw omgeving het dier naar de opvang brengt. Kunt u het dier niet zelf vangen, neemt u dan ook contact met ons op. Onze kattenvangcoördinator kan een helpende hand bieden.