Misha

Mischa ziet er uit als een slanke labrador, met een witte vacht een spitse snuit en lekkere flapoortjes. Ook qua karakter heeft ze wat weg van een labrador, met een grote interesse voor eten, water en graven en af en toe wat onbesuisd gedrag. Het is een sterke jonge hond van rond de twee jaar afkomstig uit Roemenië. Ze zat al een tijdje in het asiel en had wat rust en ruimte nodig in een opvanggezin om zich te ontwikkelen. Ze verblijft daar nu inmiddels ruim twee maanden en we zien een grote vooruitgang in haar ontwikkeling en gedrag.

Ze kwam als een redelijk angstige hond die in eerste instantie niet uit haar bench durfde. Inmiddels loopt ze rond in de woonkamer, ook tussen de andere honden en ligt ze af en toe uitgebreid te snurken op de bank. De bench is nog wel een veilige haven voor haar die ze uit zichzelf regelmatig opzoekt voor rust en ontspanning. Ook haar benaderen bijvoorbeeld om aan te lijnen was in het begin erg stressvol voor haar. Zelfs buiten aan de lijn lopen in de grote tuin kon een hele grote aanslag doen op haar stressniveau. Maar we hebben haar snel zien veranderen. We begonnen met een sleeplijntje aan haar halsband zodat we haar niet steeds hoefden aan te raken. Daarmee is haar (zelf)vertrouwen sterk toegenomen. Inmiddels heeft ze dat lijntje niet meer nodig. Ze vindt doorgangen zoals deuren en hekjes al niet meer eng en ze gaat zelfs al zelfstandig door het hondenluik naar binnen en naar buiten. Ze rent lekker door de wei en de tuin en graaft graag alleen of met de andere huishonden naar muizen. Ze komt af en toe koekjes of worstjes halen op onze uitnodiging. En waar ze heel blij mee is is een knuffel en een krabbeurt. In het begin vond ze eten in aanwezigheid van anderen eng en at ze alleen in de nacht. Nu staat ze te springen als het eten wordt klaargemaakt en eet ze drie keer per dag haar bak vreugdevol leeg. Mischa kan nog wel erg blaffen naar bezoekers, dus dat is nog erg spannend voor haar. Maar onder begeleiding (aangelijnd en met wat lekkers bij de hand) kan ze dat goed handelen en rustig worden. Zonder begeleiding is haar stress te groot en blijft ze stressvol rondjes lopen en blaffen. Wandelingen in de Uiterwaarden vindt ze geweldig. Ze weet al wanneer het tijd is om uit te gaan. Laat zich dan redelijk makkelijk intuigen en springt enthousiast de auto in. Inmiddels kan ze sinds een paar weken in rustige gebieden los meelopen (met GPS tracker om). Ze snuffelt graag, gaat graag op onderzoek uit de bosjes in maar houdt heel goed in de gaten waar de rest van de groep is en gaat niet ver uit de buurt. Als ze los is en we komen andere mensen tegen dan neemt ze wat afstand en wacht af tot de vreemden weer uit de buurt zijn, waarna ze weer bij de groep terugkomt. Ze vindt water erg lekker en probeert af en toe uit zichzelf stukjes te zwemmen.

Mischa zoekt een rustig en voorspelbaar huisje. Het liefst niet in een drukke woonwijk. Een baasje die van wandelen houdt, maar zeker ook ervaring heeft met hondjes die nog over hun angst voor bepaalde situaties moeten groeien. Rondlopende kinderen zijn niet leuk voor haar en veel verschillende bezoekers (zeker de eerste tijd) ook niet. Of ze met katten kan weten we niet. Mischa hecht zich goed aan haar baasje en kan onder diens begeleiding goed wennen aan nieuwe situaties en mensen. Ze is zindelijk, kan aardig goed aan de riem lopen en vindt autorijden prima. Met andere honden gaat het over het algemeen goed, dus ze kan eventueel in een huis met andere (stabiele) honden geplaatst worden. Maar alleen is voor haar ook prima.

Wil je kennismaken met Misha? Neem dan contact op via de mail.

Gecastreerd / Gesteriliseerd

Ja

Geslacht

Teef

Hondenras

Kruising middelgroot

Kan met (andere) honden

Ja

Kan met kinderen

Nee

Leeftijdsfase

Volwassen

Kan met (andere) katten

Onbekend

Meer informatie?

Voor meer informatie of deze hond voor jou geschikt is of voor het maken van een kennismaking kun je contact opnemen met het asiel.

Deel en help dit dier te adopteren!

Ik wil een hond adopteren, hoe werkt dat?

Heb je een hond gezien die jouw interesse heeft gewekt? Door het invullen van een vragenformulier wordt er contact met ons opgenomen. Er wordt gekeken wat jij te bieden hebt en of dat past bij het dier. Zo komt elk dier binnen met een eigen verhaal. Gedurende het verblijf in ons asiel brengen we voor onszelf, maar ook voor het dier een profiel in kaart. Hierbij is te denken aan: karakter, gezondheid, nodige leefomstandigheden en specifieke behoeften. Op deze manier kunnen wij de dieren de beste zorg geven en weten wij ook wat het dier nodig heeft in zijn nieuwe huis. Wij gaan voor de beste match. Bij de nieuwe eigenaar en het dier willen we dat er een aanvulling is op elkaars leven. Dit is een belangrijk proces waarvoor we het nodige willen weten.