Afstand doen huisdier

Het aannemen van afstandsdieren doen wij enkel uit ons verzorgingsgebied (Zaltbommel – Maasdriel) en als er plek voor het dier is, als het welzijn van het dier niet in het geding komt door opname in het dierenasiel en als onze medewerkers ervan overtuigd zijn dat jouw dier voor ons ook herplaatsbaar is.

Als je afstand van je dier moet doen neem dan eerst telefonisch, of via de mail, contact met ons op. We nemen dan de afstandsprocedure met je door en kunnen direct beoordelen of we het dier kunnen aannemen.

Uiteraard stellen we een aantal voorwaarden aan het accepteren van afstandsdieren:

  • Het dier moet een gezondheidsverklaring hebben. Een recent door de dierenarts ingevulde gezondheidscheck in het entingsboekje volstaat hiervoor.
  • Het dier is bij voorkeur gechipt. Is dat niet het geval, dan kunt u dat door ons laten doen. U betaalt daarvoor een bijdrage.

Bijzonderheden dier

Heeft het dier een aandoening of ziekte, waarvoor medische behandeling noodzakelijk is, dan brengen wij de kosten van de dierenarts in rekening. Blijkt je huisdier binnen 14 dagen na het doen van afstand een aandoening of ziekte te hebben die niet is gemeld, dan ben je aansprakelijk voor de kosten van de noodzakelijke medische behandeling.

Gedragsproblemen. Mocht je jouw dier willen afstaan vanwege gedragsproblemen, dan adviseren wij je om eerst contact op te nemen met een goede gedragstherapeut. Veel problemen kunnen worden opgelost. Mocht je toch besluiten afstand te doen dan dien je een rapport van een gecertificeerd honden gedragsdeskundige te overleggen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het dierenopvangtehuis 0418-643129