Kattenaids FIV

Veel mensen laten hun ongecastreerde kater en poes buiten rondlopen. Velen weten niet​ dat de kat daardoor risico loopt om kattenaids te krijgen. Kattenaids is net als bij mensen zeer besmettelijk. Het wordt overgebracht door vechten en dekking. Katers die ongecastreerd rondlopen en veel vechten hebben vooral kans op kattenaids. Deze ziekte is niet te behandelen. Alle informatie over kattenaids kunt u op onderstaande link vinden.

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/fiv.html

Niesziekte bij de kat

Via marktplaats worden veel kittens verkocht. Deze kittens worden vaak op veel te jonge leeftijd uit het nest gehaald en geplaatst. Een kitten hoort 2 vaccinaties te krijgen tegen o.a. niesziekte en kattenziekte. Deze vaccinaties horen gegeven te worden op een leeftijd van 8 a 9 weken en 3 weken later nog een keer.  Koopt u een kitten via MP wees u er dan bewust van dat de kitten die niet goed gevaccineerd is grote kans loopt dat ze ziek wordt. Niesziekte is op zich prima te behandelen maar een kitten kan er ook aan sterven als er niet de juiste medische zorg wordt gegeven.

http://www.dierendokters.com/katten/ziekten/niesziekte-katVroegcastratie bij kittens

Om het zwerfkatten probleem tegen te gaan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle katten gecastreerd en gesteriliseerd zijn. Dit kan al op jonge leeftijd gedaan worden. Er zijn nog steeds veel fabels over vroegcastratie en eventuele negatieve gevolgen. Als asiel doen wij al 5 jaar aan vroegcastratie bij kittens. Al meer dan 500 kittens zijn bij ons op een leeftijd van 10 weken gecastreerd (algemene term voor castratie en sterilisatie). Geen van deze kittens is overleden of heeft later medische problemen gekregen. Onze ervaring is juist dat er vooral veel voordelen zijn ipv nadelen.

De kittens mogen tot 2 uur voor de operatie eten.
Ze gaan gezamelijk naar de dierenarts waardoor ze minimaal stress hebben.
Ze krijgen bij de dierenars weer eten als ze wakker zijn en aan het einde van de dag zijn de kittens weer aan het spelen en rennen. Het herstel gaat enorm snel.

Een volwassen kat moet altijd 12 uur van te voren nuchter zijn.
Er is meestal veel stress voor de kat in de reismand en bij de dierenarts.
Daarnaast duurt het herstel veel langer en kan een poes een paar dagen nodig hebben om weer helemaal fit te worden.
Ook is het zo dat als de kat weer thuis komt van de dierenarts de andere katten in huis hun vriendje niet meer herkennen door andere geuren en er problemen ontstaan bij de katten onderling.
 

Wij raden daarom iedereen aan om hun kittens op tijd te laten castreren. Om te laten zien dat vroegcastratie bij kittens geen enkel probleem is en absoluut niet zielig hebben wij een educatief filmpje gemaakt over de vroegcastratie.

U kunt ons filmpje op onze adoptie pagina vinden of op youtube onder "vroegcastratie kittens"

 

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard