27-12-11 Oliebollenactie C1000
Zaterdag 31 dec is het weer zover dan worden er oliebollen verkocht door C1000 Hedel en Zaltbommel. Een deel van de opbrengst is voor het asiel. Des te meer oliebollen worden verkocht des te groter de opbrengst. Wilt u lekkere oliebollen eten met oud en nieuw en ook iets goeds doen koopt u dan vooral de oliebollen bij C1000 Hedel of Zaltbommel !!

22-12-11 Flinke donatie van BSO Koters en Co
Afgelopen week is Rianne naar de BSO, Koters en Co, gegaan om een vette donatie in ontvangst te nemen. De kinderen van de BSO hebben een warm hart voor de dieren in ons asiel en hadden daarom van alles georganiseerd. Men kon van alles kopen en doen op de BSO. Er is zelfgemaakte appelmoes verkocht er waren plantjes te koop en zelfgemaakte stroopwafels. Ook waren er kleurplaten voor kinderen waar iets mee te winnen viel. Het was een zeer succesvolle actie want de BSO heeft 217,65 euro aan het asiel gedoneerd. We zijn alle kinderen en overblijfmoeders die hebben geholpen heel dankbaar !!! TOPPIE gedaan allemaal.

 23-11-11 allerlei nieuws
Er zijn weer leuke honden ter adoptie. U kunt ze vinden op onze pagina "honden". Ook hebben we natuurlijk nog steeds hele leuke katten die een baasje zoeken. Alle katten zijn gecastreerd en gesteriliseerd, gevaccineerd, ontwormd,ontvlooid en gechipt.

We krijgen hele leuke update's binnen van mensen die bij ons een hond of kat gadopteerd hebben. Een paar van die update's willen we graag met u delen.

`update` hond Medi, nu Nova genaamd.

Hallo allemaal,
hier even het verslag en foto's van Nova's eerste reis naar Frankrijk.
6 nov. was het dan eindelijk zover. Zowel Nova als wij, waren ontzettend benieuwd hoe de dag zou gaan verlopen. Omdat we deze keer over Luxemburg zijn gereden zouden Nova en Macho 14 uur in de auto door moeten brengen. Macho slaapt al voordat we op de grote weg zitten (en die is 2 min. van ons huis verwijderd, hihi) Nova is 1,5 uur wat alert gebleven (was misschien wel bang, dat ze weer terug naar Bosnie werd gebracht. Aaaahhhh) maar ging na die tijd ook maar slapen. Tja, wat moet je anders?!
Iedere 2 uur zijn we gestopt en kregen ze een flinke bak water, met etenstijd een bak voer en konden ze hun behoefte doen. Om 23.00 uur komen we dan eindelijk aan op onze plaats van bestemming en konden de honden hun (lange zwabber) poten strekken. Nova vond het allemaal erg interessant, maar omdat we allemaal gaar waren van de reis en het al pikkedonker was, hebben we de dogs snel mee naar binnen genomen en zijn we allemaal uitgeput in slaap gevallen. De volgende morgen echter, was ze inmiddels zo benieuwd waar ze nou eigenlijk terecht gekomen was en heeft ze ons voor dag en voor dauw gewekt. Ze moest en zou naar buiten om daar de boel te inspecteren. Ze vond het geweldig! Met geen 10 paarden was ze nog naar binnen te krijgen en is ze 10 dagen van 's morgens vroeg, als de voordeur open ging, tot 's avonds laat als de deur ging, buiten geweest. Met Macho gespeeld en gedold, in het bos gewandeld, gegeten, gedronken en natuurlijk geslapen.
De reis terug is eigenlijk ook heel rustig verlopen, al is Nova toen de hele reis wakker geweest. Ze heeft wel gelegen en gedommeld, maar werd door van alles afgeleid. Ze heeft geen seconde gepiept of gemekkerd, maar is alles in de gaten blijven houden. Toen we 12 uur later thuis (in Nederland) aankwamen en de honden waren uitgeweest, zijn ze allebei tot de volgende morgen, ietwat afwezig geweest. Al met al een Bon Voyage.

Omdat het nu snel kouder gaat worden in Frankrijk en ze toch wel vorst verwachten, weten we niet precies
wanneer we er nu weer heen gaan. Maar ik houd jullie zo nu en dan op de hoogte.
Groetjes,
Ton en Anja
Knuffs van Macho en Nova.

`update` kitten Kiki

Hallo Sonja en Ingeborg,
Wat een lieverd is Kiki! Ze doet het zo goed!
Na een nacht waarin ze toch wel erg zielig was (en wij ook, want heel weinig geslapen...), is ze ons huis goed gaan ontdekken. Zo leuk te zien hoe ze steeds naar nieuwe plekjes op zoek ging, maar dan weer bij ons terug kwam om even geaaid te worden en dan weer al miauwend verder ging speuren. Staartje omhoog, en als ze ons even niet zag weer een miauw en een aaitje.
En spelen dat ze kan! Alle pluisjes, blaadjes, balletjes vindt ze prachtig.
Ondertussen had ons dametje bijna niet geslapen. Gelukkig kon ze vanmiddag rond 2 uur echt rust vinden en sinds dien ligt ze in een diepe slaap, eerst nog waakzaam, maar nu heel ontspannen.
De kraamvisite doet haar niets, ze slaapt lekker door.

Zoals jullie kunnen lezen heeft ze een goede start gemaakt. We houden jullie op de hoogte,

Een groet van Merel, Clazien-Ann, Lucas en Carel Jan uit Zeist

Ps, wat waren wij gisteren onder de indruk van al jullie lieve werk! Sonja, zo geweldig te zien hoe jij en je man zich inzetten voor die poesjes. En ook de dierenopvang was een warm bad. Echt heel mooi!

9 november 2011
Het zijn drukke tijden in ons asiel. Maar dat is eigenlijk altijd zo want er gaat geen dag voorbij dat er niet iets gebeurt. Mensen die afstand willen doen van hun kat of katten. Een kat of kittens die op straat worden gevonden en naar ons worden gebracht. Een hond die op straat gevonden is en bij ons beland en, als het goed is, weer wordt opgehaald door een baasje. Honden worden over het algemeen meestal weer opgehaald maar dit jaar zien we het aantal honden stijgen die niet meer opgehaald worden door hun baasjes. Het zijn vaak jongere honden en ze blijken ook heel lief te zijn. Gelukkig vinden we voor allemaal weer een nieuw baasje.

Één van onze honden zal ook te zien zijn in het nieuwe tv programma van SBS 6 “Een huis vol honden”. De uitzending zal op 16 november a.s te zien zijn om 20.30 uur bij SBS 6.

Ook zullen een aantal dieren uit ons asiel  in de nieuwe editie van www.dogspiration.nl  en www.catspiration.nl te zien zijn. Op vrijdag 11 nov zal de nieuwste editie uitkomen. Men kan gratis abonnee worden en men wordt op een hele leuke en informatieve manier geïnformeerd over alles wat te maken heeft met honden en of katten. Een absolute aanrader om eens een kijkje te nemen.Nieuws 4 oktober 2011
Vandaag is het dierendag en is het een echte dierendag geworden voor een paar van onze dieren. De katten O'mally en Jazzy zijn geplaatst. We hopen dat de al aanwezige kat in huis het goed kan vinden met deze twee schatten. Ook zijn er mensen wezen kijken voor Pixi en als de kennismaking met de twee al aanwezige hondjes in het gezin goed gaat dan heeft ook Pixi een nieuw baasje gevonden.

Op deze speciale dag werden we blij verrast door Rick en Sam Stuij. Omdat het dierendag was wilde ze iets doen voor de dieren. Er werden koekjes gebakken en Rick en Sam zijn de straat op gegaan om deze koekjes te verkopen. Vanmiddag kwamen ze naar het asiel om het geld te brengen wat ze verdiend hadden met de koekjes verkoop. Een donatie van 25,00 euro !!! Helemaal TOP gedaan jongens en SUPER BEDANKT !!!

Rick en Sam

De open dag is achter de rug. Het was prachtig weer en we hebben weer enorm ons best gedaan om het tot een leuke dag te maken. Door de warmte is het bezoekersaantal tegen gevallen jammer genoeg. Honden en hun baasjes hebben de Waf Waf wandeling gelopen. De wandeling was ingekort i.v.m met het warme weer, maar het was een leuke wandeling met een tussenstop bij Welkoop in Zaltbommel. Hier kreeg men een goodybag en er stond een dierenarts klaar van DAP Zaltbommel om het gebit van de honden te controleren. Op het asiel kon men o.a. een kijkje nemen in een dierenambulance en kon men mooie prijzen winnen met het rad van avontuur. Volgend jaar weer een open dag en dan hopen we weer veel mensen te kunnen ontvangen en rond te leiden in ons asiel.

 

 

 

 

27-09-2011 Open dag en WAF WAF wandeling 1 okt op ons asiel
Het staat zaterdag bol van de activiteiten bij het Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Van 11.00 tot 15.00 uur opent het asiel haar deuren in het kader van de Open Asiel Dag (OAD) en is iedereen  welkom op het asiel aan de Steenweg 8 in Bruchem.

Een van de grote trekpleisters dit jaar is de  WafWaf wandeling. Deze zo succesvolle wandeling waaraan dierenliefhebbers met hun hond kunnen deelnemen werd in 2006 voor het laatst gehouden. Omdat het organiseren van de WafWaf wandeling veel tijd en energie kost en deze mankracht niet aanwezig was, heeft deze succesvolle wandeling de afgelopen jaren geen doorgang kunnen vinden. Inmiddels heeft Rianne Steenbeek van het asiel deze populaire activiteit in samenwerking met Welkoop in Zaltbommel weer nieuw leven ingeblazen. Op 1 oktober van 11.00-13.00 uur kan iedereen zich hiervoor inschrijven op het asiel, waarna er tot 15.00 uur gelopen kan worden. De wandeling is ongeveer zes kilometer en onderweg kunnen deelnemers vragen beantwoorden die op het meegegeven puzzelformulier staan. De kosten bedragen 4 euro per deelnemende hond en 1 euro voor iedere persoon die meeloopt. Iedere deelnemer ontvangt een leuke goodybag en een gratis kopje koffie of thee met koek. Ook aan de hond wordt gedacht, de dierenarts staat klaar voor een gratis gebitscontrole. Uit de deelnemers die alle vragen goed beantwoord hebben worden er drie getrokken die een mooie prijs krijgen.

Maar uiteraard is er meer te doen op het asiel tijdens de OAD, zoals de rondleidingen waar bezoekers een goed beeld krijgen van het reilen en zeilen in het asiel, het Rad van Fortuin waar prachtige prijzen te winnen zijn, de verkoop van bloemen en eigengemaakte kaarten. Marlouke Roos geeft een demonstratie Treibball en de Dierenbescherming afdeling Nijmegen – Den Bosch e.o. geeft acte de présence met een dierenambulance.  En heeft de bezoeker van dit alles trek gekregen dan kan er lekker geluncht worden. Kortom er is zaterdag weer van alles te beleven op het asiel.

Bestuursleden
De Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard staat voor de uitdagende taak om in verband met nieuwe wet- en regelgeving, nieuwbouw te realiseren. Mede daarom is het noodzakelijk het bestuur uit te breiden. Het  bestuur bestaat uit vijf personen. Behalve de voorzitter, secretaris en penningmeester zijn er twee algemene bestuursleden. Het asiel is op zoek naar minimaal twee algemene bestuurders die zich met name met commerciële, technische en/of bouwzaken zullen bezighouden. Iedereen is welkom, maar als het aan Marcel Verkade, het enige mannelijke bestuurslid, ligt geeft hij gezien de huidige samenstelling van het bestuur de voorkeur aan een man. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Joke van der Eijk (algemeen bestuurslid), tel.nr. 073-5992728. Schriftelijke reacties (incl. cv) graag per e-mail jokevdeijk@gmail.com
Informatie over de open dag of de WafWaf wandeling kan worden ingewonnen bij: Wilma de Joode of Rianne Steenbeek, telefoonnummer 0418-643129.


13-09-2011 TTouch op het asiel voor de dieren
Sinds kort wordt er op ons asiel gewerkt met T-Touch. Kathrin is T-Touch practisioner en heeft haar hulp aangeboden aan het asiel om te werken met de honden en katten.

De Tellington TTouch is een vriendelijke en respectvolle manier om met honden te werken waardoor gezondheid- en gedragsproblemen overwonnen kunnen worden. Deze werkwijze is meer dan 30 jaar
geleden ontwikkeld door Linda Tellington Jones en wordt nu over heel de wereld gebruikt door hondentrainers, medewerkers in dierenasiels, dierenartsen, fysiotherapeuten, gedragsdeskundigen en hondeneigenaren.

TTouch is een methode om lichaam en geest te ontspannen en te herstellen en maakt gebruik van lichaamsoefeningen, grondoefeningen en speciale materialen zodat een dier spanning los kan laten en
een gevoel van kalmte en welbevinden krijgt.
Deze methode zorgt er tevens voor dat de hond zelfvertrouwen en een gevoel van controle krijgt waardoor de hond angsten kan overwinnen.

Kathrin aan het werk met Marco.

 

 

26-07-2011 Kitten Uppie
Met Uppie gaat het al een stuk beter. Zijn oogjes blijven er wat naar uitzien en of hij er alles mee kan zien is de vraag maar hij voelt zich kiplekker. Hij is dol op spelen en eet erg goed. Hij verblijft bij een gastgezin die hem enorm vertroetelen en daar geniet hij enorm van. We hopen dat we ook voor deze speciale lieve speelse kater de juiste baas zullen vinden als hij klaar is voor adoptie.

02-07-2011 Kittens die binnen komen
Onze kittenopvang is druk in de weer met de kittens die binnen komen. Er zijn er tot nu toe bijna 50 binnen gebracht, vaak zonder moeder. Sommige kittens is niets mis mee alleen nog veel te klein om zelf te eten en sommige kittens komen binnen die ziek zijn. Één van die zieke kittens die binnen is gekomen is Uppie. Een katertje van net 5 maanden waarvan zijn ogen helemaal dicht zaten, waarschijnlijk door de niesziekte. Uppie verblijft nu bij een gastgezin en krijgt alle (medische)zorg die hij nodig heeft en we hopen dat hij weer helemaal zal herstellen. 

Uppie

Gelukkig komt het meestal helemaal goed met de kleintjes die binnen komen. Een paar weken geleden werden er drie kleine kittens binnen gebracht. Één was onderkoeld en er zat weinig leven meer in. Ook deze drie zijn nu helemaal in orde en gaan steeds meer spelen en ontdekken. Op deze filmpjes kunt het driespan zien. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=7LxkP1u7rQc
http://www.youtube.com/watch?v=8t0WC1gA_Bk

02-07-2011 Vroegcastratie bij kittens
Op de site van de Dieren Bescherming is te lezen dat er tienduizenden zwerfkatten zijn in Nederland en dat het aantal alleen maar groeit want mensen laten makkelijk nestjes komen. Weten ze er geen raad meer mee worden ze gedumpt. De enige oplossing is neutralisatie. Maar op welke leeftijd die neutralisatie het beste gedaan kan worden daar verschillen de meningen nog erg over. Er komen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken naar voren waaruit blijkt dat vroegcastratie bij kittens geen negatieve gevolgen heeft. In Amerika en Engeland worden er veel onderzoeken naar gedaan. Ook Els Peeters, gedragsbioloog werkzaam op de Universiteit van Antwerpen, houdt zich bezig met dit onderwerp en is voorstander van vroegcastratie.
 
Els Peeters heeft zelf veel onderzoek gedaan bij kittens en katten betreft vroegcastratie en heeft veel wetenschappelijke onderzoeken in een document gezet. Wilt u meer weten over dit onderwerp dan kunt u dat hier vinden:  http://www.wuala.com/jopperke/Documenten/vroegcastratie.pdf 


Schuildozenproject voor katten
Vandaag een gesprek gehad met Suzanne Donkers van de FWF, Feline Welfare Foundation. Stichting FWF is een organisatie van proffesionals die zich richt op het verbeteren van kattenwelzijn. Door voorlichting, steunen en stimuleren van onzderzoek, samenwerking met deskundige en andere proffesionals. het natuurlijke gdrag van de kat staat centraal.

De FWF heeft een werkgroep die speciaal gericht is op asielen. Deze werkgroep ijvert voor een optimaal kattenwelzijn en adoptiekansen voor katten in een asiel.

Een schuildoos geeft een kat meer controle over zijn omgeving. Het kunnen uitoefenen van controle is een belangrijk mechanisme in het omgaan met stressfactoren. Verder geeft een schuildoos de kat de kans om zijn eigen geur af te geven aan de doos. de lichaamsgeur geeft de kat een veilig gevoel. De doos gaat mee naar huis bij plaatsing en helpt de kat te wennen aan de nieuwe omgeving.

Wij zijn erg enthousiast over dit project en zullen binnenkort gaan proefdraaien met een aantal schuildozen.

05-06-2011 Kattenmanieren
Deze maand worden, in het blad Kattenmanieren, asielkatten onder de aandacht gebracht. Ook een aantal katten uit ons asiel worden in het zonnetje gezet. Hopelijk vinden er door deze publiciteit verschillende katten een nieuw thuis. www.kattenmanieren.com

31-05-2011 Gastgezin bouwt website
Ons asiel werkt met gastgezinnen die de kittens opvangen die op straat worden gevonden. Één van deze gastgezinnen zijn Christien en haar kinderen.
Christien en haar 2 kids zijn helemaal enthousiast en zelfs zover dat ze een superleuke site hebben gebouwd over “hun” kittens. Wij vinden het een ontzettend leuk initiatief en willen u graag mee laten genieten.
 
http://www.wix.com/stadshaven10/kittens


30-05-2011 Buitenplaatsen voor katten gezocht
Dierenasiel de Bommelerwaard zoekt buitenplaatsen voor verwilderde of angstige katten. Er worden per jaar vele katten en kittens naar het asiel gebracht. Veel van deze katten en kittens zijn mensen gewend en kunnen weer herplaatst worden. Maar er is ook een groep katten die niet gewend zijn aan het huiselijke. Deze katten en of kittens zijn op straat geboren of heel jong op straat gezet. Deze katten en kittens zijn heel moeilijk te herplaatsen in een gewone gezinssituatie. Ze zijn vaak kunstenaars in het vangen van bijv muizen en zouden het heel goed doen als boerderij of manege kat. Daarom zijn wij op zoek, voor deze kleine groep verwilderde en angstige katten, naar mensen die een boerderij of manege hebben die daar wel een kat willen hebben lopen.

Wie helpt ons mee om ook deze dieren een nieuw leven te geven ? Deze katten kunnen er tenslotte helemaal niets aan doen dat ze op straat zijn geboren. Als u een geschikte (buiten)plaats heeft brengen wij de kat gratis bij u en natuurlijk zijn al onze katten geneutraliseerd !! 

Denkt u een perfecte buitenlocatie te hebben neemt u dan vooral contact met ons op.

25-05-2011 Stemmen op vrijwilliger van het jaar
De Sophia-Vereeniging is een dierenbeschermings-organisatie die al sinds 1867 dierenleed bestrijdt. Ieder jaar zet de Sophia-Vereeniging het dierenvrijwilligerswerk in het zonnetje door een 'dierenvrijwilliger van het jaar te kiezen'. Op 17 juni zal de winnaar bekend worden en onze eigen Jordy van de Wiel, al jarenlang vrijwilliger in ons asiel, maakt dit jaar kans op de titel!
Het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij wint, dus STEM OP JORDY! Ga naar www.sophiapenning.nl (klik daar op het blok SOPHIAPENNING, kies vervolgens provincie Gelderland en stem op Jordy van de Wiel). Om te kunnen stemmen moet je wel ouder dan 18 jaar oud zijn. Als je je stem uitbrengt maakt Jordy kans op de titel en jij kans op een diervoedingspakket !!

Jordy

25-05-2011 Jan Smeenk loop groot succes
Afgelopen zaterdag was de Jan Smeenk loop die georganiseerd werd door de Rotaryclub Zaltbommel. Er was veel publiciteit aan gegeven en er hebben heel wat mensen mee gewandeld. Ook van ons asiel was er een groep van ongeveer 15 mensen die mee gewandeld hebben. Er waren drie goede doelen uitgezocht door de Rotary die aan het einde van deze wandeltocht een donatie kregen. Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard was er één van. De voorzitter van ons asiel mocht de cheque in ontvangst nemen. Ze was heel erg blij verast toen bleek dat ons asiel 3500,00 euro kreeg. Een waanzinnig mooi bedrag wat we goed kunnen gebruiken. Namens alle dieren die we in ons asiel opvangen, bestuur, beheer en alle vrijwilligers willen wij de Rotaryclub Zaltbommel ENORM BEDANKEN voor deze donatie !!!

Meer informatie en een fotoimpressie is te vinden op de website www.mooimaasdriel.nl

Dhr Jan Smeenk en voorzitter Diana v.d. Haar


UITNODIGING JAN SMEENK LOOP
  
Op 21 mei organiseert de Rotaryclub Zaltbommel de eerste “Jan Smeenk loop”. Met deze estafetteloop over 32 km wil de club geld binnen halen voor 3 goede doelen in De Bommelerwaard, waaronder de Stichting Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard. Elk Rotarylid formeert een eigen team dat in 6 etappes van 5 km en een slotetappe van 2 km de 32 km aflegt. De afstand van 32 km is gekozen omdat Jan Smeenk in de jaren 70 van de vorige eeuw uitgedaagd werd om deze afstand in de Bommelerwaard te lopen voor het goede doel.
 
Het asiel is uiteraard erg blij met dit geweldige initiatief. Wilt u meedoen met de  “Jan Smeenk loop” dan kunt u zich opgeven via jsloop@rotaryclubzaltbommel.nl
 
Bent u niet in de gelegenheid mee te doen, maar wilt u het asiel toch graag steunen, dan kunt u uiteraard een donatie overmaken op bankrekening 3743.42.091.

10-04-2011 Een nestje kittens…wel of niet?
Wanneer u overweegt uw poes een nestje kittens te laten krijgen, zou u zichzelf eerst eens af moeten vragen wat voor u zwaarder telt: uw eigen belang of dat van katten in het algemeen. Uw poes een nestje kittens laten krijgen doet u voor uw eigen belang. Een poes heeft geen kittenwens en zal niet gelukkiger of gezonder zijn wanneer ze kittens heeft. En, zoals algemeen bekend, zijn er genoeg katten in Nederland, daar hoeft u het ook niet voor te doen. Sterker nog, het gebeurt maar al te vaak dat katteneigenaren met de kittens blijven ‘zitten’ omdat niemand ze wil hebben. Met als gevolg dat 60% van de kittens geen leuk leven tegemoet gaat en vroeg of laat in het asiel terecht komt. Er zitten al genoeg (volwassen) katten in het asiel die een fijn thuis verdienen. Kijkt u maar eens op www.dierenasiels.com dan kunt u met eigen ogen zien hoeveel katten in Nederland op een nieuwe eigenaar wachten.
Dat een poes pas geneutraliseerd kan worden als ze een nestje kittens heeft gehad, is een fabeltje. Het is zelfs aan te raden uw poes (maar ook uw kater) op zo jong mogelijke leeftijd te laten neutraliseren, dit kan al vanaf 7 weken (dit heet vroegcastratie). De bezwaren die worden genoemd tegen vroegcastratie zoals: een kat stopt eerder met groeien, zijn/ haar gedrag verandert, hij/ zij heeft meer kans op blaasgruis zijn allemaal grote onzin.
Sterker nog, er zijn een groot aantal voordelen: een kat heeft veel minder last van complicaties bij de operatie als deze op jonge leeftijd gebeurt. Vroeggecastreerde katten zijn aanhankelijker naar mensen en minder agressief naar soortgenoten. Ook voorkomt vroegcastratie zwerfgedrag onder invloed van hormonen van uw kat tegen, en dat leidt weer tot minder vechtpartijen tussen katers.

Bent u door het bovenstaande niet overtuigd en wilt u uw kat tòch een nestje kittens laten krijgen, houdt u dan rekening met het  volgende:
Voordat u uw poes laat dekken door een kater moeten beide dieren getest worden op FIV (Kattenaids), Leukemie, en FIP (dodelijke virusziekte). Kosten hiervoor bedragen ongeveer 68 euro. Als u dit onderzoek niet doet, en een van de ouders blijkt een van bovenstaande ziektes te hebben, is de kans zeer groot dat de kittens ook een van deze dodelijke ziektes hebben.
Tijdens de zwangerschap dient de poes regelmatig door de dierenarts te worden nagekeken, kosten bedragen gemiddeld 18 euro per consult en ook dient de poes meer aangepast voer te krijgen. Kosten voor extra voeding bedragen ongeveer 45 euro.
Tijdens de bevalling kan er van alle misgaan, waardoor een keizersnede noodzakelijk is Rekent u op een bedrag van ongeveer 150 euro voor de operatie.
Indien de moederpoes een kitten of alle kittens verstoot, dient u de kittens groot te brengen met de fles. Dit betekent dat u iedere 2 uur moet voeden, dag en nacht! Kosten speciale kittenvoeding bedragen al gauw 27 euro.
Tussen de 9 en 12 weken worden de kittens 2 keer ingeënt tegen niesziekte en kattenziekte. De kosten voor een inenting zijn ongeveer 36 euro per kitten.
Houdt u ook rekening met de kosten van extra kattenvoer en kattengrit voor de opgroeiende kittens!

U wilt toch niet bijdragen aan een toename van het kattenoverschot in Nederland! Kijk niet naar wat ù leuk zou vinden, maar kijk naar wat het beste is voor katten in het algemeen en laat uw poes en kater neutraliseren. Wilt u graag een huisgenoot voor uw kat, ga dan naar een van de vele asielen en adopteer een kat! De katten in de asielen zijn al geneutraliseerd en u draagt hiermee uw steentje bij aan het terugdringen van het kattenoverschot in Nederland.


16-03-2011 Wij helpen het dierenasiel
Ole kwam naar Nina toen we aan het buiten spelen waren.Toen zei Ole: Nina ik heb een goed plan zullen we geld ophalen voor het dieren asiel.
Toen gingen we naar de klas en we vertelden het tegen Teun en Thos.Ze vonden het een goed idee ze wilden heel graag meedoen.
Ole en Nina twijfelden nog even maar snel zeiden ze: ja, goed idee dan kunnen we alles met zijn vieren doen.
We liepen naar juf Cindy en we zeiden: we gaan geld ophalen voor het dieren asiel.De juf zei: dat is een goed idee, doe het maar op de boekenmarkt maar ik weet niet of het mag van meester Martijn.
Toen liepen we naar meester Martijn en we vroegen of het mocht. We mochten het van meester Martijn.
De volgende dag gingen we naar het dierenasiel om het te zeggen,we mochten posters, stickers en folders om uit te delen op de boekenmarkt.
Toen zei de mevrouw van het dierenasiel:ik heb nu geen tijd maar volgende week krijgen jullie een rondleiding door het dieren asiel als jullie willen en tijd hebben.
Toen hadden we nog met de honden geknuffeld, ‘mama’ is wel onze favoriet. Die week later gingen we naar de rondleiding  die was heel leuk  we mochten foto’s maken en poesjes en hondjes aaien. Toen was de boekenmarkt aangebroken toen hadden we een eigen kraampje gemaakt met foto’s, folders, stickers, posters en een bakje voor het geld.

Er zijn een paar kinderen rond gegaan met folders en stickers en vertelden dat je bij het lokaal van meester Jacques en juf Cindy geld kon brengen voor het dieren asiel.
We hebben maar liefst 201.65 euro opgehaald. 

We vonden het heel erg leuk om dit voor jullie te doen!

Vriendelijke groet van Ole, Teun, Thos en Nina
Overhandigen van de donatie op het asiel

14 maart 2010 Flinke donatie voor opknappen speelvelden
Via deze weg willen we mevr. J.M. Runsink-Hak, uit Waddinxveen, ENORM bedanken voor de geweldige donatie voor het opknappen van de speelvelden. De speelvelden zijn nodig toe aan een opknapbeurt. Het gaas is op veel plaatsen kapot en regelmatig gaat een deur niet goed meer op slot. Met de donatie van mevr Runsink kan er een begin gemaakt worden aan het opknappen. Ook Astrid heel erg bedankt !!! Geef Russel een dikke knuffel van ons.  

Wie kent deze hond?
Soms gebeurt het ook in Nederland dat een hond zich alleen moet redden op straat. Sinds vrijdag zit in het asiel van Geleen deze hond. Hij is niet gechipt en liep al weken alleen op straat en was bang. Wie de eigenaar is weet niemand vandaar dat ook wij een oproep doen op onze site. Kent u deze hond neemt u dan contact op met het asiel in Geleen 046- 4743537 aub !!

Samenwerking Dierenopvangtehuis de Bommelerwaard en Prins Petfoods
Sinds 1 januari 2011 wordt Dierenasiel Bommelerwaard gesponsord door Prins Petfoods.
Prins is een oer Hollandse voedingsfabrikant die hoogwaardige (proefdiervrije!) premium voedingen maakt voor hond én kat.
Prins heeft net als wij het welzijn van de dieren als de hoogste prioriteit en bij problemen wordt altijd de oorzaak boven tafel gehaald i.p.v. aan symptoombestrijding te doen. Prins heeft al een jarenlange prettige samenwerking met diverse asiels in Nederland waardoor de dieren in deze asiels altijd gegarandeerd zijn van een goede en smakelijke voeding.
Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking!
Als u vragen of wensen heeft over de voeding, gezondheid of het gedrag van de viervoeter(s), verwijzen wij u graag door naar het Prins CareTeam.

Twee nieuwe online dierenmagazines!
CATSPIRATION en DOGSPIRATION zijn twee gloednieuwe dierenmagazines die uitsluitend online worden verspreid.  Wij maken u daar graag op attent, omdat wij dit initiatief van harte ondersteunen. Er zijn immers steeds meer mensen die online hun informatie willen ontvangen!
Deze nieuwe dierenmagazines zijn vernieuwend, informatief en inspirerend. U kunt ook veel leuke cadeautjes winnen!
CATSPIRATION en DOGSPIRATION gaan tien keer per jaar verschijnen. Katten- en hondenliefhebbers kunnen zich gratis abonneren en krijgen dan automatisch een inspirerend mailtje toegestuurd met daarin een link naar de nieuwe editie.

Meer weten?
www.catanddogspiration.com

We wensen u veel lees-, kijk- en luisterplezier!

febr 2011 Donatie voor het asiel
4 Jaar geleden heb ik Maxi geadopteerd en al die tijd intens veel plezier met hem gehad.Inmiddels is hij bijna 15 jaar en is hij een goed gezond oud mannetje geworden. Maxi was tot twee keer toe in Dierenasiel de Bommelerwaard geplaatst.

 Maxi

Vanwege mijn grote waardering voor jullie werk zamel ik voor het derde jaar geld in voor jullie dierenasiel via mijn schoonheidssalon. Hiervoor gebruik ik de fooienpot en door de verkoop van tweedehands boeken die ik van mijn clienten voor dit doel krijg. Ik blijf dit doen zolang Maxi leeft.

De opbrengst van 2010 bedraagt 300,00 euro !!!

 

vriendelijke groeten,
Rinie Goosman

Of dat dit nog niet genoeg was werd er door Nico en Trudie Clingeborg nog eens 197,00 euro gedoneerd. Nico en Trudie hebben op de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinclub " Wildemanskruid" geld gevraagd voor de dieren, nadat ze het fooienpotje bij Rinie in de salon hadden zien staan.

Wij willen Rinie en Frits, Nico en Trudie ENORM bedanken voor deze donaties. Wij zullen het geld weer besteden waarvoor het is: de dieren in ons asiel.

Mijn eerste 2 zwerfkittens – deel 7 laatste deel
Vandaag is het zover. De laatste dag dat de katjes bij mij zijn. Tussen elf en half twaalf komt hun nieuwe bazinnetje ze ophalen en dan is het, wat mij betreft, over en uit. Ze zijn dan op de kop af 3 en een halve maand in huis geweest, best wel een tijd en al moet ik toegeven dat ik het ontzettend leuk heb gevonden, het was af en toe ook best lastig. Met name omdat de combinatie van onze eigen kat met de kittens een onmogelijke was, helaas, het blijft dus bij dit tweetal.
Alsof de deugnieten voelen dat er iets staat te gebeuren, zijn ze de afgelopen dagen ongelooflijk aanhankelijk, speels en lief. Bijna alsof ze zich zodanig van hun beste kant laten zien, dat ik het onmogelijk moet gaan vinden om ze af te staan. Als ik ’s ochtends onder de douche vandaan kom en op de badmat sta, gaat Vinny zelfs op m’n voeten liggen om maar duidelijk te maken dat hij aangehaald wil worden. Het is echt een ongelooflijk lief droppie!

Zo rond half 11 begint er een soort bal in m’n buik te ontstaan. Geen idee hoe ik het moet noemen, maar aan de ene kant kan ik niet wachten tot ze komt, om de katjes over te dragen, aan de andere kant zou ik willen dat ze nog uren wegblijft, zodat ik nog heerlijk met ze kan spelen. Zo’n lekker dubbel gevoel dus. Maar ja, de klok tikt gewoon door, dus rond kwart voor elf besluit ik de katjes met wat knabbels de badkamer in te lokken, zodat ze in elk geval gemakkelijk te pakken zijn als hun nieuwe baasje komt. Ik zie het al helemaal voor me dat ik een soort ‘pak me dan’ spelletje moet gaan doen door het hele huis om twee katjes die niet willen in een reismand te doen. Dat lijkt me niet zo’n goed plan. Hongerlappen als het zijn, hobbelen ze direct met me mee de badkamer in als ik met wat knabbels rammel en ik doe snel de deur dicht. Zo, die zitten in elk geval in een kleine ruimte, dat moet straks gemakkelijk gaan lukken. Ik blijf nog even bij ze zitten, genietend van het uitzicht. Twee bijna identieke kattenlijfjes, helemaal gebiologeerd door hun etensbakje, nergens anders aandacht voor.

Als even later de auto van Nicole en haar moeder de oprit op komt rijden, moet ik toch even slikken. Het is zover, het moment van afscheid is nu toch werkelijk aangebroken. Samen met Nicole en de reismand ga ik de badkamer in en ja, dan gebeurt wat ik natuurlijk al had zien aankomen. Ze willen niet …. Voor het eerst in weken verandert Vito weer in een sissend slangetje, die snel wegkruipt achter de wc en met grote ogen van angst naar me opkijkt als ik hem pak. Helaas, jochie, hier komen jij. Ik houd hem nog even dicht tegen me aan, fluister nog wat liefs in z’n oren en voel hoe z’n lijfje zich langzaam tegen me aan ontspant. Als ik hem echter in de reismand wil tillen, slaat hij al z’n nageltjes uit om zich aan mijn trui vast te klampen in een uiterste poging niet in die reismand te hoeven en het kost dan ook echt even wat moeite om hem toch los te krijgen. Sorry, humpie, maar je moet toch echt die mand in. Hij wordt even later gevolgd door z’n broertje, die iets gewilliger is, maar toch ook wat argwanend naar die onbekende mand kijkt. Ze zitten. Door het raster van het deurtje zie ik ze met grote ogen naar me kijken, stilzwijgend, naast elkaar. ‘Ga maar gauw’. Ik overhandig Nicole een A4tje met wat tips en weetjes over de broertjes en druk haar nog snel een oude handdoek uit de bench in haar handen. ‘Hier, dan hebben ze bij jouw in huis in elk geval al iets met hun geur eraan.’ Ik loop met ze mee naar de voordeur en als even later de auto wegrijdt, draai ik me om naar een opeens ontzettend leeg en stil huis. Wat een rust …. En wat saai.

Een week erna ontvang ik een sms-je van Nicole dat het hartstikke goed gaat met ze. Ze spelen, ze knuffelen en ravotten. Kortom, ze is helemaal gek op ze en het gaat helemaal top! Mooi, daar deed ik het tenslotte voor.

Ellen

 

02-02-2011 Kattengedragsdeskundige stelt zich voor.
Hallo,
Mijn naam is Suzanne Donkers en ik ben gevraagd een rubriek te verzorgen voor deze website. In de rubriek ga ik het hebben over de kat en kattenwelzijn. Ik wil het gaan hebben over praktische aspecten als hoe kies je een goed kattenluik en ik wil dieper ingaan op het natuurlijke gedrag van de kat. Ik baseer me daarbij op de wetenschappelijke vakliteratuur. Mijn opleiding Toegepast Dierengedrag is een hogere beroepsopleiding en leidt mij op tot een professionele gedragstherapeut voor de kat. Daarnaast volg ik de ontwikkelingen in mijn werkveld door het bezoeken van congressen, volg ik in Engeland een katten gedragscursus, lees ik de vakliteratuur en ben ik betrokken bij de stichting FWF die zich inzet voor een hoger welzijn van alle katten in Nederland en België.
Mijn uitgangspunt is dat ik net zo kan leren van de lezer als andersom. Het concept van deze column is geen vraagrubriek, wel kunnen lezers ideeën aandragen voor bepaalde onderwerpen. Mijn uitgangspunt de kat en zijn gedrag te benaderen zal zijn vanuit het natuurlijke gedragspatroon van het dier. Tot binnenkort!

 Suzanne Donkers

12-01-2011 Mijn eerste 2 zwerfkittens – deel 6
Inmiddels zijn Vinny en Vito al bijna 3 maanden bij ons en is het soms moeilijk voor te stellen dat ze er niet waren. Toch blijft het een moeilijk gebeuren met onze kater en een openlijk samenzijn is dan ook niet mogelijk. Helaas, het is niet anders. Op een avond krijg ik een telefoontje van Ingeborg van de kattenopvang dat ze misschien een geïnteresseerde heeft voor Vinny. Oeps, nu zou het zo maar kunnen gaan gebeuren. Ze staan al een tijdje op de website, maar het liep nog niet echt storm, maar nu is er dan misschien toch interesse. Uiteraard gun ik het de beide heren van harte, maar ik weet nu al dat het wel heel stil zal worden in huis na hun vertrek.

Een telefoontje van Ingeborg 1 dag later mondt uit in een bezichtiging van Nicole voor beide katjes. De foto van Vinny op de website had haar hart direct gestolen omdat hij sprekend leek op de kat die ze bij haar ouders thuis had. Nu woont ze net op zich zelf en wil ze eigenlijk een soortgelijk exemplaar. Nu dus 2.

Op zaterdag is het zover. Vergezeld van zowel haar moeder als haar vader komt ze het erf op rijden en ik lok snel beide katjes met wat knabbels de badkamer in. Als ze los in huis rondlopen weet ik nu al dat ze zich bij zo’n invasie van vreemde bezoekers ergens gaan verstoppen waar ik ze nooit meer vandaan kan halen. Lief als ze zijn, lopen ze braaf de badkamer in en als Nicole even later binnen is, zitten de katjes braaf te eten. Natuurlijk, ik had het kunnen weten! Vito schrikt van al die vreemden en laat zich weer van z’n oude vertrouwde kant zien: oortjes plat en zachtjes sissen. Als ik ‘m begin te aaien, verdwijnt z’n angst gelukkig en kan Nicole zien dat hij toch echt wel lief is. Vinny is sowieso een droppie en laat zich gewillig onder z’n kinnetje kriebelen. Nicole is verkocht, gelukkig, want ik heb er alle vertrouwen in dat ze bij haar een heel goed huis zullen hebben. Echter, ze wil ze nog een paar weken bij mij laten, want ze wil graag een week vakantie opnemen als ze de katjes krijgt, zodat ze rustig aan elkaar kunnen wennen en van elkaar kunnen genieten, maar dat kan pas ergens in januari. Tja, het is niet anders. Als er geen geïnteresseerde was, zaten de katjes misschien ook nog wel een maand hier, dus ja, de keuze is niet moeilijk. Ze mag ze hebben en ik hoor het wel wanneer ze het met haar werk kan regelen. Na een lang aarzelend afscheid, Nicole’s vader wordt er ongeduldig van, zijn de kijkers weer verdwenen en ik kijk met nu al wat melancholie naar m’n kleine katjes. Nog even jochies, dan gaan jullie bij iemand anders wonen. Bah, het is een dubbel gevoel, leuk voor de katjes, maar ik ben blij dat ik ze toch nog een paar weekjes mag houden. Ik geef ze allebei nog een laatste knuffel en laat ze weer heerlijk vrij rondlopen. 


 

12-01-2011 Donatie Super de Boer en Bakkerij van Keulen voor het asiel
Op 31 dec was het een komen en gaan van mensen die oliebollen kwamen kopen op het plein in Hedel bij Super de Boer en Bakkerij van Keulen. Er stonden voor beiden winkels een kraampje waarin de oliebollen werden verkocht. Een aantal vrijwilligers van het asiel hielpen mee om zoveel mogelijk oliebollen te verkopen. Een deel van de opbrengst ging namelijk naar het asiel. Het is een drukke dag geweest en er zijn heel veel oliebollen verkocht. De opbrengst voor het asiel is dan ook een super bedrag geworden. Afgelopen maandag werd de cheque uitgereikt aan het asiel. Een bedrag van 750,00 euro !!!! Super de Boer Hedel en Bakkerij van Keulen ENORM SUPER bedankt voor de samenwerking en deze donatie.


12-01-2011 Does, de keurige poes
Eigenlijk is Does een kater, maar Does de Poes rijmt zo lekker…
Does is een paar weken geleden als zwerfkat in het asiel terechtgekomen. Zoals alle nieuw binnengekomen katten, moest ook Does eerst een paar weken in quarantaine, om te kijken of hij wellicht iets onder de leden had.
In de quarantaine heeft iedere kat z’n eigen verblijf waarin hij z’n natje en z’n droogje krijgt en een mandje heeft staan. Er valt weinig te beleven als kat in de quarantaine en dan duren de dagen best lang. Wat doe je dan als kat…dan ga je heeeeeel erg om aandacht vragen of je wordt bloed chagrijnig.
Does echter, is een klasse apart. Ik heb zo het vermoeden dat Does, ondanks z’n doodgewone zwart met witte jasje, eigenlijk een kat op stand is, maar de weg naar z’n vorstelijk onderkomen is kwijtgeraakt. Does zit namelijk als een echte heer kaarsrecht in zijn verblijf in de quarantaine. Hij zeurt niet om zijn eten, hij wacht netjes af tot het voor hem wordt neergezet.
Waar andere katten een bende maken van hun verblijf door de kattenbak om te ploegen, houdt Does zijn kattenbak keurig netjes. Ook het kleedje waar hij ’s nachts op slaapt ligt er `s morgens nog net zo bij als de dag ervoor. Alles is keurig aan kant, zoals het bij een echte heer hoort.
Ook tijdens het schoonmaken vertoont Does niets anders dan keurige manieren. Waar andere katten me het schoonmaken van hun verblijf bijna onmogelijk maken door allerlei ontsnappingspogingen, kijkt Does heel rustig toe en keurt ondertussen mijn werkzaamheden.
Na het schoonmaken geef ik iedere kat graag even wat aandacht. Does komt met zijn kopje richting mijn hand en geniet zichtbaar van het aaien. Maar ook kroelen doet Does als een nette heer; heel ingetogen spinnend met gesloten oogjes geniet hij van de aandacht.
Ik heb Does nog niet horen miauwen, maar ik weet zeker dat hij Algemeen Beschaafd Kats zal miauwen.
Inmiddels is de tijd gekomen dat Does naar de grote kattenruimte mag. Hij is klaar voor een nieuwe baas. Ik stel me zo voor dat Does bij zijn nieuwe baasje elegant zijn reismandje uitstapt, eens even de boel observeert, en dan denkt: `hoe zou hier de roomservice zijn…`

Claudia Groenewegen (vrijwilligster asiel)

 Does

 

 

www.dier.nu pup_kitten
Wij Staan Achter Prins
ANBI-website @asielbruchem Facebook - Dierenasiel de Bommelerwaard